Brug kræfterne rigtigt, når du skal sælge din bolig – køkkenet er vigtigt

Koekkenet er vigtigt

Når man skal sælge sit hus, er det en rigtig god ide at sikre sig, at det tager sig ud fra sin bedste side. Derfor kan man godt bruge noget energi på at rydde op, gøre rent og måske sætte nogle ting i stand, som ikke helt har fungeret optimalt.

En ting som er rigtig vigtigt for boligkøbere er køkkenet. Der er selvfølgelig forskel fra den ene boligkøber til den anden, men skal man tro en undersøgelse fra Boligsiden.dk, så er der stor overvægt til, at boligkøberne leder efter noget særligt.

Den ting er et nyt køkken. Halvdelen af besvarelserne i undersøgelsen var, at det vigtigste ved køkkenet i en potentiel ny bolig er, at køkkenet er ”relativt nyt og klar til brug”, som det er formuleret.

Det betyder ikke, at det nødvendigvis skal være splinternyt, men det skal som minimum være klar til brug uden behov for at fikse en masse ting. Og så må det gerne se pænt og relativt nyt ud.

Fiks det du kan – få priser på resten

Det giver ikke nødvendigvis mening at skifte hele køkkenet ud for at øge sine chancer for, at huset bliver solgt. Der er en reel risiko for, at man alligevel ikke rammer de potentielle køberes smag, og så er det relativt dyrt at skifte et køkken ud i forhold til de fleste andre rum.

Derfor lyder rådet fra ejendomsmæglere og andre boligkyndige, at man skal rette op på de små ting, som man kan gøre noget ved uden den store udgift. Måske drypper vandhanen i køkkenet en smule, eller nogle skuffer larmer, når man åbner dem.

Den slags små ting giver det god mening at gøre noget ved, fordi det siger noget om indtrykket af køkkenet, og det er som regel nogenlunde overskueligt at klare – også selvom man ikke selv tænker over det længere.

Derudover giver det også rigtig god mening at få et priseksempel på et nyt køkken, hvis man godt ved, at det er et gammelt et af slagsen, man står med. På den måde giver man køberne nye ideer, og man giver dem noget konkret at forholde sig til.

Førstehåndsindtrykket er vigtigt

Goer rent inden hussalg

Hvis du spørger en ejendomsmægler, vil du få at vide, at førstehåndsindtrykket er vigtigt. Det er ikke kun, når det gælder mennesker, det gælder også huse og boliger, som vi potentielt er interesserede i at købe. Derfor skal man gøre, hvad man kan, for at det første indtryk af boligen er så godt som muligt.

Selvom det kan være svært at finde motivationen til at rydde op og gøre rent et sted, man egentlig gerne vil væk fra, så er det som regel en god investering i tid.

Helt almindelig vedligehold som at slå græsset, lufte ud, vande blomster og alt det, man alligevel gør, er vigtigt, når man gerne vil sælge sin bolig, fordi det er en stor faktor i den første oplevelse af huset.

Hvis man kommer ind i en bolig, der er lys, ren, har levende planter og er ryddelig, er man meget mere positivt stemt, end hvis der er støv over det hele, dårlig luft og halvvisne blomster.