3 tips der gør hverdagen lettere

3-tips-der-goer-hverdagen-lettere-703x336

Den moderne aftalefamilie har travlt. Det kræver koordinering, overblik og en helt masse planlægning af få hverdagen til at gå op i en højere enhed. Det er netop derfor, at det er okay nogle gange at springe over hvor gærdet er lavest, så der bliver mere tid og overskud til kvalitetstid med familien og generelt til alt det sjove. Det er forskelligt hvilke hjælpemidler, der hjælper den enkelte familie bedst muligt. For nogle er det en god investering at hyre en handyman til alle de praktiske gøremål, mens det hos andre letter hverdagen når man får dagligvarerne leveret direkte til døren. Derfor får I her 3 gode råd, der kan være med til at lette netop Jeres hverdag.

Planlægning og koordinering skaber overblik

Nøglen til en velfungerende dagligdag er planlægning. Der er mange ting at holde styr på i en moderne familie i form af aftenmøder, familiefødselsdage, skoleudflugter og fritidsaktiviteter. For at kunne holde styr på dem alle, kan det være en god idé at oprette en fælleskalender både for forældre og børn – naturligvis alt efter børnenes alder. På den måde kan ifølge med i hinandens kalender, og undgå at lave dobbeltaftaler. Det gør koordineringen og planlægningen nemmere, og skaber samtidig det gyldne overblik.

Dagligvarer lige til døren

Madindkøb er noget af det, der tager lang tid hver eneste uge. Ofte bliver indkøbene en stressfaktor, da det er noget af det, man ikke kan udskyde eller springe over. Det kræver derfor enormt meget planlægning at nå at handle indimellem arbejde, hentning af børn, aftensmad og fritidsaktiviteter.

Nogle familier har stor succes med at handle stort ind en gang om ugen. Det kræver naturligvis planlægning af alle ugens retter, og derudover også lidt ekstra tid til at handle ind, men det er godt givet ud på den lange bane. Man kan lave det til en fast tradition, at der handler hver lørdag formiddag til resten af ugen. Ofte kan man også spare penge ved at handle på den måde, da det er muligt at fange alle de gode tilbud. Brug eventuelt tilbudsaviser, instagram eller hjemmesider der tilbyder madplaner som inspiration til ugens mad.

Et andet alternativ er at få leveret sine dagligvarer lige til døren. Der findes nemlig onlinesupermarkeder, som tilbyder de mest almindelig dagligvarer, og man kan bestille dem direkte fra sofaen, når der er kommet ro i huset. På den måde slipper man for køen i supermarkedet, indløbslister og at bære de tunge poser hjem.

Hyr en handyman

3-tips-der-goer-hverdagen-lettere-tekstbillede

De praktiske projekter har det med at hobe sig op i hjemmet, og nogle af dem kan stå ufærdige i lang tid, selvom det sidste der skal gøres ikke kræver ret lang tid. Det kan være svært at nå at få gjort alle småprojekter færdigt, og det er ofte ikke det, der bliver prioriteret i hverdagen.

Selvom det blot handler om småprojekter, kan det være en stressfaktor i hverdagen, at de står ufærdige. Derfor kan det være en virkelig god investering at hyre en handyman, der kan hjælpe med alt lige fra ophængning af lamper, klippe en hæk eller male loftet der trænger. De lokale handymen er ofte kun et klik væk. Husoghavehjælpen er et eksempel på en lokal handyman i Hadsten, som kan hjælpe med alt inden for havearbejde og praktiske projekter i boligen.

Det kræver altså ikke meget at få gjort hverdagen mere overskuelig og lettere at håndtere. Det er ingen skam at benytte hjælpemidler for at få hverdagen til at blive nemmere, så der er mere tid til alt det sjove.