Det er ikke nødvendigt at være IT-ekspert for at opnå succes i IT-branchen

det-er-ikke-noedvendigt-at-vaere-it-ekspert-for-at-opnaa-succes-i-it-branchen-703x336

IT-branchen har været igennem en rivende udvikling, og den bliver ved med at gå stærkt. Den forsatte udvikling giver et kæmpe potentiale, når det kommer til arbejdspladser og i det hele taget muligheder i branchen. Mulighederne inden for IT er nemlig mange, da der altid er noget nyt man kan kaste sig over.

Branchen har dog brug for medarbejder med andre baggrunde, da det ikke blot handler om at kunne udvikle software og være IT-specialist. Det er derfor ikke nødvendigt at være IT-ekspert for at kunne få en succesfuld karriere i branchen. Der er også behov for en persontype, der har forstand på kommunikation og mennesker, da det handler om også at kunne formidle udviklingen til kunder og samarbejdspartnere. Ofte snakke IT-eksperterne i IT-begreber, som dem med intet kendskab til IT ikke forstår – og det er netop her kommunikation kommer ind i billedet, og det er grunden til at ansatte med denne baggrund også er en vigtig del af IT-branchen.

Få flere kvinder ind i branchen

det-er-ikke-noedvendigt-at-vaere-it-ekspert-for-at-opnaa-succes-i-it-branchen-tekstbillede-703x336

IT-branchen er en ekstremt mandsdomineret branche. Det skyldes blandt andet, at kvinder opfatter branchen som ekstremt teknisk og måske lidt ’nørdet’. Det er dog vigtigt at skabe klarhed over, at der altså også er mange stillinger i branchen, som ikke omfatter det tekniske aspekt – herunder ledende stillinger, salgsstillinger, kommunikation stillinger og i fremtiden mange flere.

IT er og bliver en del af vores fremtid, hvilket også er en af grundende til, at branchen har så mange muligheder. Verden bliver mere og mere digitaliseret, og derfor stormer IT-branchen frem. Arbejdspladser inden for IT var ikke så mange førhen, og blev måske ikke overvejet som en mulighed, da man skulle træffe beslutning om uddannelse, job og fremtid.

Der er altså et stort potentiale for et succesfuldt karriereskift, også selvom man ikke har ekspert-kompetencer inden for IT. Det handler blot om at se mulighederne – også som kvinde.

Disse kompetencer gør dig uundværlig i branchen, selvom du ikke er IT-ekspert

For at få succes i fremtidens IT-branche er der nogle bestemte kompetencer, der er gode at mestrer. Det vil nemlig i fremtiden ikke være nok blot at være ekspert på de tekniske områder, da det vil kræve mere at opnå reel succes. Man vil blandt andet skulle mestre:

  • Strategisk arbejde
  • Organisatorisk arbejde
  • Analyserende arbejde

Dem der finder balancen mellem ovenstående egenskaber og det tekniske aspekt, vil højest sandsynligt kunne opnå succes i fremtidens IT-branche.

Det er dog ikke altafgørende, at man også har indsigt i analyser og strategi. En stor del af dem der brænder for IT, har ikke interessen for det strategiske og organisatoriske. Der er naturligvis også i fremtiden behov for dem, der interesserer sig mere for det tekniske. Især kompetencer indenfor storage og visualisering er en fordel, når det kommer til det tekniske fremtidens IT-branche.