Invitér til konfirmation med personlige indbydelser

Konfirmation

Konfirmationen er en religiøs handling, hvor dåben bekræftes, og gud bekræfter det løfte han gav ved dåben om altid at være med den enkelte. Konfirmationen markerer samtidig overgangen fra barn til voksen, hvor man nu som voksen skal sige sit ja til gud og bekræfte sin kristne tro.

I dag handler konfirmationen for den unge dog i langt mindre grad om den religiøse handling og i langt større grad om festen, det dyre tøj og gaverne. Men selvom konfirmationen måske har ændret karakter i løbet af årene, er det stadig en festdag og en special dag for den unge, hvor forventningerne er høje og glæden betingelsesløs.

De fleste forældre vil gerne give deres teenager den bedste dag og indfri de helt store forventninger på denne festdag. Det kræver dog en del forberedelse, og derfor er det en god idé at være ude i god tid – specielt med invitationerne.

Forberedelse og planlægning af konfirmationen

Mens den unge teenager er travlt optaget af den obligatoriske kirkegang og med at finde det rette tøj til dagen og selvfølgelig til blå mandag, er det i høj grad planlægningen og forberedelserne til festen, der er forældrenes prioritet.

Som forældre til en kommende konfirmand er der mange ting, som I skal planlægge og forberede, herunder blandt andet, hvor festen skal holdes hende, hvordan konfirmanden skal transporteres, maden, dekorationen, underholdning og naturligvis gæstelisten.

Ingen fest uden gæster. Derfor er noget af det første, der skal være styr på til konfirmationen, gæstelisten og invitationerne. Uanset om I holder en stor fest med mange gæster eller I vælger en mindre fest med få inviterede er det en god idé at sende invitationer ud i god tid, så I er sikre på, at alle gæsterne kan komme.

Konfirmationsinvitation

Lav personlige invitationer

Når det kommer til konfirmationsinvitationerne, er der utallige måder at gøre det på. Mange vælger at gøre indbydelserne personlige og lader konfirmandens personlighed afspejle dem.

Det kan være en mulighed at printe invitationen i konfirmandens yndlingsfarve eller med billeder/figurer, der afspejler konfirmandens personlighed eller interesser. I kan også vælge at sætte et billede på invitationen af den kommende konfirmand.

Indbydelserne kan I lave så personlige og kreative, som I vil. Husk dog bare også at medtage den fornødne information om tid og sted, så gæsterne ved, hvor og hvad tid de skal komme. Teksten kan i vælge at skrive i en sjov font eller lade konfirmanden vælge.

Digitaltryk af indbydelser og takkekort

Hvis I gerne vil have trykt invitationerne på noget specielt papir eller i anderledes formater, kan det være en idé at få det gjort hos professionelle, der kan lave digitaltryk. Med digitaltryk kan I nemlig få printet indbydelserne i de størrelser, formater og på det papir, som I ønsker.

Vil I lave nogle sjove og kreative sangskjulere, kan I desuden også benytte jer af digitaltryk og få printet sangskjulerne, så de kan foldes til forskellige figurer.

Efterfølgende, når konfirmanden er blevet konfirmeret skal der også sendes takkekort ud til alle gæsterne. Her kan I vælge at bruge det samme design fra indbydelserne til takkekortene. Det gør det nemmere for jer, men sikre også, at der er en rød tråd og en genkendelighed fra indbydelserne, som gæsterne vil lægge mærke til.