Flexbolig – Et godt og billigt sommerhusalternativ

flexbolig-paa-landet

Har du overvejet at købe en flexbolig? Flere og flere danskere vælger at benytte sig af den smarte løsning med en flexbolig i stedet for at købe et sommerhus. En ny statistik viser, at antallet af flexboliger, der er blevet solgt, er steget med 65 procent i forhold til 2016. Salget af flexboliger er dermed steget gevaldigt de senere år.

Dette kan blandt andet skyldes, at der er et lavere udbud af sommerhuse til salg end tidligere, at flexboliger ofte er billigere end sommerhuse, og at flexboliger har flere muligheder for beboelse end sommerhuse, hvilket har gjort flexboligen mere attraktiv.

Går du og familien og overvejer at købe et sommerhus eller et hus på landet, kan det være, at I skal overveje om en flexbolig kan være noget for jer.

Hvad er en flexbolig

En flexbolig er en helårsbolig, som ikke har nogen bopælspligt. Det betyder, at du kan eje en flexbolig og samtidig bo et helt andet sted. En flexbolig kan bruges som sommerhus, fritidsbolig eller noget helt tredje.

Det smarte ved en flexbolig er, at der ikke er nogen lovmæssig begrænsning på, hvor meget du bruger boligen. Tilladelsen følger huset og ikke ejeren, og du kan derfor bruge det så meget eller lidt, som du vil – som sommerhus et par gange om året eller som helårsbolig. Det er helt op til dig.

hus-paa-landet

Billigt alternativ til sommerhus

En flexbolig er på den måde en form for alternativ til et sommerhus, men er ikke begrænset til dette, da du også kan bruge flexboligen som en helårsbolig eller fritidshus. Prisen for en flexbolig er desuden ofte billigere end et sommerhus.

Det lave udbud og den stigende efterspørgsel har fået priserne på sommerhuse til at stige. Derimod er priserne på en flexbolig markant lavere end et almindeligt sommerhus, og man får ofte mange kvadratmeter for pengene. Derfor er flexboligen også et billigere alternativ til et sommerhus.

En flexbolig er dermed både et billigere, men måske også et mere fordelagtigt alternativ til et sommerhus, da den både kan bruges som helårsbolig, sommerhus eller som hus nr. 2. Vælger man et hus på landet i områder, hvor husene er lidt sværere at sælge, kan man få meget for pengene, og man behøver ikke at flytte permanent ind, hvis man gerne bare vil benytte det som et fristed.

Flexbolig-løsningen er et godt valg til dem, der gerne vil købe et sommerhus, men synes at priserne er for dyre, eller dem som går med overvejelser om at flytte fra byen og ud på landet, men måske ikke er helt klar til at trække rødderne op endnu.

Sådan gør du, hvis du vil købe en flexbolig

Ønsker du og familien at købe en flexbolig, kan I vælge selv at gå på jagt efter det perfekte drømmehus eller kontakte en ejendomsmægler for at få viden om, hvad mulighederne for en flexbolig er i netop det område I søger.

Når I har fundet drømmeboligen, skal du kontakte kommunen. Det er kommunen der bestemmer, om et hus får tilladelse til at blive til flexbolig, og kommunen, der skriver tilladelsen.

Til dette kan I også få en ejendomsmægler til at hjælpe. Skal drømmeboligen være i Jylland, kan en god ejendomsmægler i Auning hjælpe jer med at finde den perfekte flexbolig, der lever op til jeres drømme og behov.