Kend de forskellige vindistrikter i Italien

vindistrikter italien

Italien er et land med stor viden og kendskab til vin, og har i flere årtusinder produceret forskellige typer af vine, herunder både rødvin, hvidvin og mousserende vine.

Landet er kendt for sine mange vindistrikter, som alle har sine egne kvaliteter, druetyper og kendetegn. Er du på udkig efter en lækker vin til middagen eller en festlig begivenhed, kan du være sikker på, at en italiensk vin ikke skuffer. Nedenfor kan du læse mere om og blive klogere på de mest populære vindistrikter i Italien.

Toscana vinregion

Toscana er et af de mest kendte vindistrikter og regioner inden for italiensk vin. Italienske vine fra Toscana er blandt eliten sammen med vine fra eks. Piemonte og Veneto.

Blandt de mest kendte vine fra Toscana finder du Chianti og Brunello di Montalcin vinene. Druen der bruges i dette område er typsik Sangiovese druen, som har en tør og fruktig smag. Dog kan der laves forskellige slags vine baseret på Sangiovese druen, og det er derfor de færreste vine, der er ens i smagen, selvom de er lavet på samme drue.

Piemonte vinregion

Et andet yderst kendt og velrenommeret vindistrikt i Italien er Piemonte. Piemonte er sammen med Toscana vindistriktet et af de bedste i Italien, om end det langt fra er det største. Du finder vindistriktet i Norditalien, hvor du bl.a. finder vine som eks. Barolo og Barbaresco, som begge er produceret på Nebbiolo druen. Da de to vine laves på samme drue, er der også ligheder mellem de to, som eks. den kraftige smag og den mørke farve samt smagen af bær.

Både Barolo og Barbaresco er således gode italienske vine, som kan bruges til mange lejligheder.

Veneto vinregion

Italien har også et vinområde kaldet Veneto, som er Valpolicellaens ophavsdistrikt. Dette vinområde ligger i Venedig og er et af de mest kendte distrikter, der ovenikøbet har størstedelen af vinproduktionen. I området, som ligesom Piemonte også ligger i Norditalien, er det typisk Prosecco og Soave druen, der bruges til vin. Du finder typisk hvidvin lavet på Soave druen og mousserende vine lavet på Prosecco druen.

Udover disse finder du selvfølgelig også Corvina-, Rondinella- og Molinara-druer, som alle bruges til at producere Valpolicella vinen.

Der er således rigtig mange typer af druer i Veneto distriktet, og derfor vil du finde rigtig mange gode vine her.

Prøv dig frem med forskellige vine

italiensk vin
Det vigtigste når du skal vælge din vin til en middag eller værtsgave er, at du vælger den, du bedst kan lide. Måske kræver det, at du prøver dig frem med vin fra forskellige vindistrikter. Du kan eks. tage på en vinsmagning, så du kan prøve forskellige vine fra Italien. På den måde kan du nemmere finde ud af, om du er til italienske vine fra Toscana, som eks. Bocelli vin, eller en god Barolo vin fra Piemonte. Der findes selvfølgelig mange flere vindistrikter end de tre ovennævnte, da Italien har omkring 20 forskellige distrikter/regioner, hvor der produceres vin. Uanset hvilken region du vælger fra, kan du være sikker på, at vinene er i topklasse, når de stammer fra ovenstående vindistrikter.