Rejsesæsonen nærmer sig – er I klar?

Feriesæsonen nærmer sig

Måske er din familie typen, der har planlagt jeres sommerferie for flere måneder siden. Måske er I først ved at få styr på det nu. Hvis din familie ligger i sidstnævnte kategori, så er det ved at være på tide at få planlagt ferien, så I kan få jeres ønsker opfyldt.

Turen går til …

Verdenskort med mulige rejsedestinationer

Der findes mange forskellige typer ferier til flere forskellige budgetter. Skal I på solferie? Er I mere til vandreferie? Kør-selv ferie? Vil I planlægge selv, eller vil I hellere købe en pakkeløsning?

Når I finder ud af, hvordan rejsen skal planlægges er den næste store beslutning, hvor I skal hen. Vil I på solferie, vil I søge efter en rejse sydpå, hvorimod en kør-selv ferie måske sætter sine begrænsninger i forhold til afstanden – særligt hvis I har små børn med.

Og når vi nu snakker om små børn, så skal faciliteterne på feriestedet også være børnevenlige. Er der et pool-område ved hotellet? Har de en børnevenlig pool? Hvad med de lidt større børn, er der aktiviteter til dem?

Mange rejseselskaber er gode til at oplyse om, at der er børnevenlige forhold – og de tilbyder også deciderede familiehoteller, hvor jeres børn altså får muligheden for også at lege med andre børn.

Uanset hvilken type ferie I vil på, så er det ved at være på tide, at I bestiller flybilletterne, hotellet, ferielejligheden, sommerhuset eller hvad det er, I ønsker. Sommerferien nærmer sig, og derfor er der også flere og flere muligheder, der bliver udsolgt. Så for at være sikre på, at I kan få jeres drømmeferie, bør I begynde at planlægge og bestille jeres ferie nu.

Få styr på alt det praktiske

Når rejsen er bestilt, er det tid til at få styr på alt det praktiske. Der er mange praktiske forhold, som der skal overvejes og undersøges. Læs de mest væsentlige her.

Husk passet

Skal I til udlandet, skal hele familien hver især have et pas. Husk at alle børn også skal have deres eget pas, og at det er forældrenes ansvar at bestille dette indtil barnet fylder 18 år.

Forsikringer

Har I en rejseforsikring? Hvordan er I dækket, hvis rejsen bliver aflyst, eller hvis jeres bagage ikke kommer frem? Dækker forsikringen i forbindelse med akut sygdom? Eller hvis der er behov for hjemtransport efter en tilskadekomst?

En rejseforsikring er vigtig at have, ellers kan ferien hurtigt blive meget dyrere end tiltænkt. Selvom I har planlagt ferien ned til mindste detalje er der stadig ting, som kan gå galt – ting, som I ikke selv har kontrol over.

Vaccinationer

Det er også en god idé at undersøge, om I har de vaccinationer, der anbefales. Særligt hvis I rejser uden for EU er der stor sandsynlighed for, at I bør blive vaccineret. På Statens Serum Institut kan du læse, hvilke vaccinationer der anbefales, hvis I rejser til et bestemt land.

Medicin

Tager du nogen form for personlig medicin, kan det være nødvendigt at have et pillepas. Et pillepas bruges på rejser til Schengenlandene (26 europæiske lande). Pillepasset er nødvendigt, hvis din medicin har en euforiserende virkning.

Husk også at medbringe al nødvendig medicin. Dette gælder også eksempelvis mælkesyrebakterier, som er med til at bibeholde en sund tarmflora under rejsen. Mange oplever, at de kan få problemer med maven, når de er ude at rejse. Dette er mæskesyrebakterier med til at bekæmpe.

Kom af sted i god tid

Sommerferien kan være en travl og stressende periode, fordi så mange mennesker skal ud at rejse på samme tid. Der kan derfor opstå trafikpropper og forsinkelser. For at få den bedste start på ferien, er det derfor en god idé at tage hjemmefra i god tid.