Biopejs

Skab hygge i hjemmet med en biopejs

Biopejse er blevet populære i de danske hjem. Ikke nok med, at en biopejs spreder hygge, så er den også let at få ind i hjemmets indretning, og så kræver den minimal vedligehold. Særligt i nyere boliger, passer en biopejs ofte ind i indretningen.

Det er let at få en biopejs ind i sit hjem. De kræver nemlig ingen skorsten, og så påvirker de heller ikke indeklimaet. Biopejse brænder nemlig på bioethanol, som giver en meget ren brænding, og som ikke udsteder farlige partikler.

Godt alternativ til brændeovn

Biopejse er blevet et godt alternativ til den klassiske brændeovn. Brændeovne er i dag også omfattet af ny lovgivning, som blandt andet betyder, at brændeovne ældre end 2003 skal enten skrottes eller udskiftes. Dette gælder kun i forbindelse med boligkøb.

Derudover træder der i 2024 en ny lov i kraft, der gør det muligt for kommuner, at forbyde brændeovne ældre end 2008 i visse områder.

Disse lovgivninger er for at sikre, at der er færre skadelige partikler fra brændeovnene. Derfor kan lovgivningen også være med til at påvirke folk til i stedet at investere i en biopejs, da en biopejs netop ikke udskiller usunde partikler fra ilden.

Fordele ved biopejse

Biopejs

Der er en række fordele ved biopejse, som også har været nogle af grundene til, at biopejse er blevet så populære. Som skrevet tidligere, kræver en biopejs ikke en skorsten. Derfor er de også lette at få ind i hjemmets indretning. Nogle biopejse kræver nemlig heller ikke meget plads.

En biopejs er også en miljøvenlig løsning. Den brænder på bioethanol, hvilket betyder, at du ikke bliver udsat for farlige eller ildelugtende partikler. Det betyder også, at der ikke er aske eller sod, der skal rengøres – og så kræver den minimalt i forhold til vedligehold.

Derudover er en biopejs også en god, alternativ varmekilde. Den vil ikke kunne erstatte den primære varmekilde – i så fald vil det være en dyr fornøjelse, men flammerne bidrager til en ekstra varme. Selvom en biopejs giver varme, er det heller ikke på samme niveau som en brændeovn.

Få en biopejs på terrassen

Det er ikke kun indendørs, at en biopejs kan være med til at sprede varme, lys og hygge. Du kan også få en biopejs, der er beregnet til at stå udendørs, og som kan give lidt ekstra varme og hygge. Her vil biopejsen ikke kunne give den samme varme som en terrassevarmer, men til gengæld er der en helt anden stemning med en biopejs sammenlignet med en terrassevarmer.

Er du på jagt efter en udendørs biopejs, er det vigtigt, at biopejsen har glas, der omkranser ilden. Er der ikke det, er der risiko for, at vinden gør flammen ustabil.

Lige som med alt andet, har biopejsen ikke godt af at blive udsat for dårligt vejr over længere perioder. Derfor er det en god idé at sørge for, at biopejsen er dækket til, når den ikke er i brug. Alternativt kan du også rykke den ind i tørvejr, fx i garagen, skuret eller under et halvtag, hvor biopejsen ikke udsættes for regn, sne og slud.