3 bud på et job til sabbatåret, når du skal spare op

job sabbataar

Du er færdig med ungdomsuddannelsen og vil egentlig gerne starte på en videregående uddannelse – du er bare ikke klar til mere skolegang lige med det samme. Sådan har mange unge mennesker det i hvert fald rundt om i landet. Måske er det ikke dig selv, men din søn eller datter, der står i den situation, uanset hvad er det rart at få lidt tips.

Sabbatåret mellem gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse og den videregående uddannelse bliver brugt til mange ting.

Nogle tager ud og rejser og ser verden, andre knokler for at spare penge op, så studietiden ikke bliver lige så økonomisk presset, og for endnu andre handler det mere om, at man skal have en pause for undervisning.

Selvfølgelig er der også mange kombinationer, fordi man skal have penge til at rejse, og hvis man har brug for en pause, skal man jo lave et eller andet. Mange leder efter et job, og her har vi samlet 3 gode bud på noget arbejde, man kan søge i sit sabbatår.

Pakkearbejde og lignende

Selvom det er unge mennesker, hvis man snakker om sabbatår efter en ungdomsuddannelse, og de altid er online, så sker der også ting offline. Der er stadig ting, der skal trykkes og sendes ud, og det betyder, at der er ting, der skal pakkes.

En række trykkerier og distributionsvirksomheder tilbyder eksempelvis at sende en eller anden form for indstik med i deres forsendelser, og det kan maskiner ikke altid klare.

Mange af denne type virksomheder har maskiner, der let kan lægge et stykke papir ind under første side, men nogle gange vil afsenderen gerne have nogle lidt mere specielle ting med. Her kan maskinerne komme til kort, når vi snakker om de mere specielle indstik.

Maskiner og robotter er gode til mange ting, men der er altså nogle opgaver, der stadig kræver tommelfingre og muligheden for at arbejde uden en ledning, og her kan man altså forsøge at score sig et arbejde i sit sabbatår.

Skolen eller børnehaven

Sabbataar skole

Hvis man godt kan lide at arbejde med børn, er det helt klassisk, at man kigger mod skoler, børnehaver, vuggestuer og lignende. Arbejdsopgaverne er selvfølgelig ikke helt de samme, men der er dog en vis kontakt med børn i dem alle.

Lander man et job i skolen, vil timelønnen ofte være højere end de andre, men det vil også oftest være som tilkaldevikar, og det er altså ikke sikkert, at man får de timer, man gerne vil have.

Ofte er det lettere at få noget ’fast’ i børnehaver og lignende, hvor der altid vil være opgaver, man kan tage sig af, selvom man ikke har en pædagogisk uddannelse. Der er som regel en legeplads, der skal ryddes op, eller der skal sættes ting frem til frokostbordet.

Butiksarbejde i flere afskygninger

Der sker meget i en butik, som man måske ikke altid registrerer, når man er på indkøbstur med familien. Mange af de ting kan klares af unge, der har sabbatår, og derfor er butikker af forskellige afskygninger også et populært mål for disse.

Der skal sættes varer på hylderne, måske skal tøj lægges sammen og på plads fra prøverummene, eller der skal tastes køb ind og tages imod betaling ved kassen.

Har man en specialviden om et eller andet felt, kan man med fordel udnytte det og målrette sin søgning efter et job i en butik, der handler med noget, man ved noget om.

Er man ekspert i spil til computer og konsoller, kan man måske søge ved et sted som GameStop eller Elgiganten, og hvis man ved meget om mode og tøj, kan en tøjbutik være ideelt. På den måde kan man give butikken lidt ekstra, og man øger sine chancer for at få jobbet.