3 trendy råd til dig, der har rod i hjemmet

Rod i hjemmet

I et hjem med mange mennesker og mange ting, kan det være svært at holde orden i tingene. Ofte ophober rodet sig, og til sidst bliver det så svært at opretholde orden, at det bliver uoverskueligt, og så er det særligt svært at komme i bund.

Vi bor på færre og færre kvadratmeter, og efter finanskrisen er vi igen købeklare, og erhverver os flere og flere ting. Dette er også en af grundene til, at rigtig mange benytter forskellige hjælpemidler til at holde boligen ren og overskuelig.

En uoverskuelig bolig kan smitte af på hverdagen, og hive opmærksomheden og glæden ud af familielivet, og derfor bør det altså prioriteres at skabe orden i huset, da det smitter af på glæden og giver ro i hverdagen.

Oprydningsekspert

Der findes flere ting, man kan gøre for at bevare et rent og ryddeligt hjem. Flere og flere danskere er begyndt at benytte sig af de såkaldte oprydningseksperter. Der findes nemlig professionelle, der hjælper danskere med at få ryddet ud i hjemmet, hvis rodet har ophobet sig, og virker uoverskueligt.

Det er dog ikke nødvendigvis sådan, at oprydningseksperterne taget læsset og selv rydder op i hjemmet. I stedet sætter de fokus på deres profession gennem workshops, bøger og individuelle konsultationer, som er med til at give kunderne værktøjerne til at komme igennem rodet.

De få oprydningseksperter der findes oplever stigende efterspørgsel, så det er altså som om, at trangen til orden, struktur og overblik er vigtigt for danskerne – også selvom de ikke selv kan få det til at ske.

Opmagasinering

Opmagasinering til rod

Nogle danskere kan dog selv få det til at ske. Disse bruger opmagasinering og leje af depotrum, når de skal have ryddet ud. Ofte kommer rodet nemlig på grund af for lidt plads og for mange ting, og så er det netop, at et depotrum kan være en rigtig god løsning.

Der er mange muligheder for at leje depotrum i Aarhus, København og andre store byer, men faktisk kan man spare en del penge ved at vælge et depotrum lidt uden for de større byer – særligt hvis man ønsker at leje at depotrum permanent.

Hjælpeapps

Vi bruger apps på vores smartphones hele tiden. Når vi skal tjekke vejret, kontoen eller hvilke hold der er i fitnesscenteret. Det er faktisk også muligt at bruge apps, når vi ønsker oprydning i hjemmet – også selvom det ikke er en oprydningsekspert, vi får besøg af.

Der findes apps, der kan hjælpe til at udføre de små praktiske opgaver i hjemmet. Et eksempel på en app der gør netop dette, er den danske tjeneste meploy. På denne app har man muligheden for enten at oprette sig som ’meployee’ eller ’ploy’, hvilket siger noget om, hvorvidt man er arbejdsgiver eller arbejder.

Dem der er ’ploys’ har muligheden for at booke ’meployees’ til praktiske opgaver i hjemmet til en fast timepris på 150 kroner. På den måde kan man altså få lidt hjælp til oprydning i hjemmet, hvis man har svært ved både at overskue og nå det i en travl og hektisk hverdag.