3 gode råd til dit rygestop

gode råd til rygestop

Det kan være hårdt at gennemføre et rygestop. Det kræver rygrad, vilje og en stor skefuld motivation. Det er vigtigt, at man hele tiden motiverer sig selv ved at tænke tilbage på, hvorfor man i første omgang valgte at stoppe med at ryge.

Det er helt individuelt hvilke metoder, der fungerer bedst til rygestop. For nogle er det Nicorette rygestopprodukter, mens der for andre er motion. Der er ingen skam i at tage hjælpemidler i brug, når man stopper med at ryge. Det vigtigste er nemlig, at man kommer over rygetrangen, så man kan kvitte smøgerne helt – og dermed booste sit helbred.

Hjælpemidler

Rigtig mange rygere tager hjælpemidler i brug for at gennemføre et rygestop. Der findes et hav af forskellige muligheder, når det kommer til rygestopprodukter. Nicorette er populært blandt rygere, der ønsker at stoppe, og mulighederne er mange.

Nicorette tilbyder nemlig mange produkter – fra nikotintyggegummi og mundspray til nikotinplastrer. Alle produkterne har til formål at lindre rygetrangen, men virker på helt forskellige måder. Som ryger er det vigtigt at finde det rygestopprodukt, der passer til en selv. Nogle oplever stor virkning, når de bruger Nicorette nikotinplastrer, mens andre opnår bedre lindring gennem nikotintyggegummi.

Det er altså behovene hos den enkelte, der afgør hvilket Nicorette produkt, der passer bedst. Nogle gange skal man endda prøve flere, før man når frem til det bedste produkt og dermed også den bedste nikotinerstatning.

Aktivitet

Rygestop og motion

Motion er altid godt. Det gør os glade, øger livskvaliteten og skaber balance i vores kroppe. Motion er godt for mange ting – og et rygestop er altså ingen undtagelse. Motion og aktivitet kan nemlig lindre rygetrangen i forbindelse med et rygestop og på den måde gøre overgangen mere blid.

Der er flere grunde til, at motion og fysisk aktivitet også er godt i forbindelse med rygestop. Når man oplever rygetrang, kan det være en fordel, at man aktiverer sig selv gennem eksempelvis motion. På den måde får man tankerne væk fra afhængigheden og over på noget, der er bedre for helbredet.

En anden årsag er, at motion udløser dopamin i kroppen. Dopamin er med til at gøre os mere afslappet og påvirker desuden vores humør i den positive retning. På den måde bliver igen motiveret til at gennemføre rygestoppet.

Kost

Rygere forbrænder generelt mere end ikke-rygere. Af den årsag er der også mange eks-rygere, der oplever at tage på efter et rygestop. De forbrænder ganske enkelt ikke den samme mængde kalorier, som de har været vant til, og det kan derfor være en fordel at omlægge sine madvaner en smule.

Først og fremmest er det dog vigtigt at komme helt af med rygetrangen, da det altid vil være bedre at tage et par kilo på fremfor at ryge.

Der er forskellige madvarer, der kan være med til at lindre rygetrangen. Faktisk fungerer det lidt på samme måde som nikotintyggegummiet fra Nicorette – det holder nemlig munden beskæftiget, så lysten til cigaretter ikke er helt så stor.

Madvarer aktiverer munden, men nogle kan altså også direkte være med til at lindre rygetrangen. Det er især pebermyntedråber, appelsiner og mentolbolcher der kan modvirke nikotintrangen.