3 typer medicin I ikke kan undvære på rejsen
Der er efterhånden taget godt hul på den første officielle sommermåned, og inden længe starter sommerferien for mange danskere. Nogle vælger kør-selv-ferie til en campingplads sydpå, mens andre flyver længere væk til varme og all-inclusive.
Uanset hvilken form for ferie man vælger, er der nogle ting, man altid skal have med. Det kan være besværligt og uoverskueligt at huske det hele, men denne artikel kan måske hjælpe dig godt på vej.
Pas, penge, kamera og beklædning skal naturligvis med, når familien skal på ferie, men det er altså også ekstremt vigtigt, at man husker at få den rette medicin med. Det kan være svært at finde det samme medicin i udlandet, som man kan få i Danmark, og det er derfor altid godt at være forberedt på lidt af det hele.
Ipren og andre smertestillende
Det kan først og fremmest være en rigtig god idé at huske at medbringe smertestillende medicin som for eksempel Ipren, når man skal på ferie. De fleste af os ved, at en mavepine eller en hovedpine kan stå i vejen for meget, og der er især irriterende, når man er på ferie, og blot ønsker at nyde opholdet.
Det er surt at stå uden smertestillende som for eksempel Ipren midt på de tyske motorveje eller på flyveturen. Hav derfor altid smertestillende håndkøbsmedicin med i din håndbagage, så du hurtigt kan få fat i det, hvis smerterne trænger sig på.
Køresygemedicin
Køresygemedicin er naturligvis ikke aktuelt til alle former for ferie. Men hvis I skal afsted på den helt lange køreferie til det sydlige Europa, kan det være en god idé at have med i tasken.
Der findes to forskellige typer af lægemidler, der kan hjælpe både dig og dine børn, hvis i bliver køresyge, nemlig antihistaminer og hyoscin. Antihistaminer bruges også i forbindelse med for eksempel allergiske reaktioner, og det er derfor ikke alle typer af antihistaminer, der hjælper på køresyge. De antihistaminer der hjælper, virker også sløvende, og du skal derfor ikke tage dem, hvis det er dig der kører bilen.
Hyoscin er ekstremt effektivt mod køresyge, men har altså også nogle ulemper. Hvis man indtager hyoscin i tabletform, varer virkningen kun forholdsvis kort tid, og samtidig har lægemidlet bivirkninger. Nogle tager også lægemidlet som plaster. Ved hjælp af plasteret kan hyoscinen trænge ind i huden og derefter ind til blodet. På den måde virker det i længere tid, og har færre bivirkninger.
Antibiotika og medicin mod rejsemave
Mange af os har oplevet at få dårlig mave, når vi er på ferie. Nogle af os har bare en mere sart mave end andre. Det er særligt børn og ældre, der er udsatte for forstoppelse, diarré og andre former for mavegener, når de er på ferie.
Der findes forskellige ting, man kan gøre for at undgå forstoppelse elle diarré på ferien, og hvis uheldet er ude, findes der heldigvis også noget medicin, der kan forbedre mavens tilstand.
Hvis mavegenerne er milde, fraråder man normalt at bruge medicin, men hvis situationen er uoverkommelig, kan man indtage medicin som for eksempel Imodium. De mest effektive typer af medicin mod diarré, indeholder alle det samme aktive stof hydrochloride. Stoffet påvirker kroppen, og gør, at man får en fastere afføring.