5 uundværlige til toilettasken på sommerferien

5 uundværlige toilettasken på sommerferien

Der går ikke længe, før rejsefeberen for alvor er over os, når sommerferie-opdateringerne begynder at vælte ind over Facebook. Har man ikke selv fået ferie endnu, bliver arbejdsdagene en anelse længere, når man sådan ser feriebilleder på Facebook i løbet af dagen.

Dette er (endnu) en god grund til at holde sig fra Facebook i arbejdstiden. Men før du ved af dig, er det din tur til at pakke kufferterne – og i den forbindelse er det godt at have styr på, hvad der skal med i toilettasken. Det kommer vi med nogle bud på her.

Solcreme, solcreme, solcreme

Solcreme

Hvert år får vi tudet ørerne fulde af, hvor vigtigt det er at huske solcremen, når vi skal ud i solen. Det gør dog ikke budskabet usandt, at vi hører det så mange gange. Der er nemlig al mulig god grund til at huske den pokkers solbeskyttelse:

Det er blandt andet et redskab til at forebygge cancer – hud- og modermærkekraft er to af de kræftformer, som beviseligt kan forebygges ved konsekvent brug af solcreme. Der er i for vejen for meget cancer i verden, så lad os endelig tage dette nemme, forebyggende våben i brug!

Vabelplaster

Vabelplaster

Hvis du skal på ferie, og du er en af de typer, der elsker at vandre i bjergene, så er vabelplaster et must. Det er dog ikke kun på bjergvandringer, at vabelplastre kan være en handy ting at have i nærheden – hvis du elsker storbyferier og shopping, så kan du også hurtigt få vabler af at gå rundt i byen.

Det gælder generelt, at vi vandrer mere rundt i vores ferier, fordi vi skal ud og udforske nærområdet.

Ørepropper

Ørepropper til ferien

Kan du heller ikke sove i en fremmed by, hvor lyden af byen, mennesker der er længe oppe, lastbiler, der kører på vejen og lignende foregår hele natten, så er ørepropper et must-have til ferien. De kan redde ikke blot søvnløse nætter, men også hele ferien. Der er nemlig ikke noget værre end at være total radbrækket efter en nat med dårlig og kun meget lidt søvn.

Vores anbefaling er, at man tager ørepropper med, selvom man ikke er vant til at sove med ørepropper. Det kan hurtigt vise sig at være den bedste investering, man kunne have gjort!

Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebaktier

Hvert år er der mindst én på kontoret, der kan fortælle den – for andre – underholdende historie om de 4 ud af 7 dage af ferien, der gik indespærret på hotelværelset med diarré.

Rejsediarré er en af de helt store feriedræbere, for vi danskere er vant til en høj standard for fødevaresikkerhed og renlighed. Når vi kaster os over buffeten på en tvivlsom restaurant, er den næsten altid home-safe – vi får feriediarré, og det ødelægger hurtigt den gode stemning.

Man kan dog forebygge feriediarré ved at tage et kosttilskud af mælkesyrebakterier, før og mens man rejser afsted. Kig på apoteket eller bestil et glas hjemmefra. Det koster ikke alverden, smager ikke grimt og kan redde hele ferien fra at gå op i afføring på skiftehold. Mælkesyrebakterier styrker kroppen immunforsvar og mavens tolerans over for fremmede baktier.

Myggelotion

Myggelotion

Der er kun én ting, der kommer på højde med rejsediarré – myggestik i hundredevis! Heldigvis følges disse to – pest og kolera – sjældent ad. Myggestikkene kommer oftest, når man er på ferie i nordiske lande eller på camping i vores eget, smukke land, mens rejsediarréen er forbundet med rejser i lande længere syd på. Forebyg myggestik med myggespray.