Sådan får du sommerklar hud

Få sommerklar hud

Selvom vi er halvvejs inde i juni, kan vi ikke mærke på vejret, at det er sommer. Heldigvis nærmer sommerferien sig til gengæld for mange, og det betyder rejser til sol og sommer.

Det dårlige vejr herhjemme betyder dog, at vi er mange, der stadig er blege og har træls vinterhud. Derfor tænker vi måske ikke lige, at det bliver fedt at hoppe i bikinien og ud på stranden. Heldigvis får du her 5 tips, der kan gøre din hud lidt mere sommerklar, inden du rejser mod sol og strand.

1: Brug en god bodyscrub

Bodyscrub

Når du skal gøre din hud sommerklar er det et godt sted at starte med en bodyscrub. Med en bodyscrub fjerner du døde hudceller, så din hud er mere modtagelig overfor solen – og så kan du bedre opbygge din tan.

Bodyscrub er også med til at øge blodcirkulationen. En god blodcirkulation er vigtigt for et godt helbred, da det transporterer ilt rundt i kroppen. Derudover er en god blodcirkulation med til at forsinke hudens aldringsproces. Det er altså ren win-win for dig!

2: Hold huden fugtig

Hold huden fugtig om sommeren

Din hud har behov for fugt hele året – og især om sommeren. Solen er hård mod huden, og det giver dig tør hud. Sørg derfor dagligt at fugte huden, så du kan undgå tørhedsknopper. Derudover vil din hud generelt blive flottere at se på – og så holder du også bedre på den tan, du får opbygget i løbet af sommeren.

Hvis du generelt døjer med meget tør hud, skal du finde en creme, som har en højere fedtprocent. Der findes et bredt udvalg af fedtholdige cremer, eksempelvis AtoControl Body Care Lotion, som er særligt velegnet til tør og irriteret hud.

3: Drik masser af vand

Drik vand i varmen

I varmen er det fristende at tage en kold cola, og så dækker det jo også den søde tand. Når du drikker sodavand med sukker, får kroppen en masse affaldsstoffer, som skal udskilles. Dette kan ses på huden. Når du drikker godt med almindeligt vand i stedet, så renser du i stedet ud i systemet, og det er med til at give dig en sund og smuk hud.

Det samme gælder i øvrigt med hvidt brød, alkohol og andre sukkerholdige fødevarer: Det danner affaldsstoffer i kroppen, og bidrager til en mere usund hud.

4: Snyd lidt hjemmefra

Snyd hjemmefra med selvbruner

Inden du hopper i sommerkjolerne og viser dine vinterblege ben frem, kan du snyde lidt på forhånd. Det ser bare lidt bedre ud med lidt farve, end at være helt bleg. Derudover kan det have den fordel for dig, at hvis du har fået lidt farve (selvom du har snydt), så udsætter du ikke din hud for lange perioder i solen for at få endnu mere farve.

Derfor kan det være en rigtig god idé at bruge lidt selvbruner eller spraytan, inden du skal ud og steges i solen.

5: Husk solcremen

Husk solcreme om sommeren

Endeligt – når du er i solen, så husk solcremen! Solens stråler er hård ved vores dansker-blege hud, og der skal ikke så meget til, før vi bliver solskoldede. Husk derfor at smøre dig ind i solcreme – så passer du på din hud, og mindsker risikoen for solskoldningen betydeligt.