3 ting du skal huske, når du bygger nyt

Bygge nyt hus

For mange er det at bygge en bolig en stor drøm. Tanken om at man kan få sin fremtidige bolig til at se ud præcis som man ønsker det, er nemlig tiltalende for mange. Et byggeprojekt kan dog være opslidende og langtrukken, og derfor vælger mange at lade være på trods af drømmen.

Hvis man alligevel vælger at kaste sig ud i et byggeprojekt, er der mange ting, man skal være opmærksom på. Når man bygger et nyt hus, kræver det nemlig ikke blot at vælge køkken og trægulv. Der er mange faktorer – og faldgruber – der spiller ind, og som er vigtige både at være oplyst om og tage stilling til.

1.      Forurening

Det er måske ikke lige det første man overvejer, når man forelsker sig i den grund som ens fremtidige bolig skal være placeret på. Det kan dog være en god ting at have i mente – allerede når man starter med at kigge på grunde.

Der er nemlig over 40.000 forurenede grunde i Danmark, og det kan være et dyrt bekendtskab, hvis man vælger at købe en grund, der er forurenet. En forurenet grund er ikke til at se lige umiddelbart, så det er altså vigtigt, at man selv tjekker op på, at grunden er i tip top stand.

Egentlig er det ejendomsmæglerens opgave at oplyse om hvorvidt en grund er forurenet eller ikke. Det er dog bare sådan, at det ikke altid er det der rent faktisk sker i praksis. Det er derfor vigtigt selv at tjekke op på grunden, så man sikrer sig, at alt er som det skal være, inden man køber den.

2.      Kloak

Kloak

Selvom det virker som en lille og nærmest overflødig ting, så er det altså vigtigt, at kloakken fungerer optimalt. Det er først og fremmest vigtigt at undersøge, om det er seperatkloakering på grunden. Hvis dette er tilfældet, kan det blive dyrt for dig som fremtidig boligejer, da du kan risikere at skulle nedgrave et ekstra kloakrør.

Man skal særligt være opmærksom på en grunds kloak, hvis man køber en ældre grund. Der kan nemlig være gamle brønde og kloakledninger af beton, der ikke længere kan holde. På trods af at en kloak eller brønd som disse kan holde i helt op til 50 år, så ser man altså eksempler på, at der er revner i ledningerne.

Hvis ledninger i en grunds kloak ikke længere virker, er det nødvendigt at udskifte dem, og det kan blive dyrt. Inden man køber en grund af ældre dato, kan det derfor være en god idé at få lavet en kameraundersøgelse for at sikre sig, at grundet kloak er præcis, som den skal være.

3.      Kommunikation og tidsplan

Det sidste råd er lidt atypisk, men det gør det bestemt ikke mindre vigtigt. Når man bygger nyt, oplever mange, at tidsplanen skrider og byggeriet konstant bliver udskudt. Det er derfor vigtigt, at man hele tiden har klare aftaler, så man sikrer sig, at tidsplanen holder.

Mange starter ud med at udarbejde en kontrakt med byggefirmaet, så man sikrer sig, at boligen er færdig i rette tid, men også at kvaliteten og prisen bliver som ønsket – og som aftalt.

Dårlig kommunikation og inden tidsplan eller kontrakt kan give store problemer mellem dig og dit byggefirma, og der kan hurtigt opstå misforståelser, som blot er med til at forsinke byggeriet.