Du skal (nok) ikke være så bange for advokatregningen

Du skal ikke være bange for advokatregningenDe fleste ved godt, at advokater som regel har en ret høj timeløn, og at den timeløn kommer fra den pris, man skal betale en advokat i timen. Man kan godt forstå, at man ikke nødvendigvis er glad for at kaste en masse penge i en advokat, hvis man ikke er sikker på, at man får noget ud af det.

Men de fleste vil sandsynligvis ikke have grund til at være så bekymrede, som man ellers kunne tro ved første øjekast.

Der er nemlig flere måder, man kan få nedsat det beløb, man selv skal betale sin advokat, og i nogle tilfælde vil det være helt ned til 0 kroner.

Man behøver altså ikke være så bange for den regning, der følger med, når man hyrer en advokat i mange tilfælde.

Sejren i retssagen er også økonomisk

Hvis man ender med at skulle i retten, er det en rigtig god ide at hyre en advokat. Det er de færreste, der får et optimalt resultat ud af at føre sin egen sag, fordi der er så meget at holde styr på i en retssag, når man virkelig skal ind i alle paragraffer.

Det kan selvfølgelig godt kræve en del timer af advokaten, og dermed kan regningen også blive forstørret. Har man en god sag, kan man dog godt ende med at slippe afsted fra retssagen med skindet på næsen.

Som man kan læse på domstol.dk, får vinderen af en retssag nemlig dækket en del af sine udgifter i forbindelse med retssagen.

Hvor stor en del af sine omkostninger, man får dækket, kommer an på den enkelte sag. Domstolen fastsætter nemlig sagsomkostningerne ud fra bestemte takster, og derfor kan der altså være forskelle mellem de udgifter, man får dækket, og det man ender med at have betalt.

Du er nok forsikret

Heldigvis har de fleste danskere en forsikring. Det er en rigtig god ide at have en forsikring, og i nogle tilfælde er det også lovpligtigt – eksempelvis hvis man ejer en bil.

Og hvad der også er heldigt i denne forbindelse, er den detalje, at mange forsikringer indeholder en såkaldt retshjælpsforsikring. Faktisk skal der i de fleste tilfælde være en retshjælpsforsikring med i det, du får tilbudt af forsikringsselskabet.

Retshjælpsforsikringen sikrer, at de fleste kan tillade sig at søge juridisk hjælp til en række forskellige situationer, der kræver advokathjælp, uden at se en bankerot i øjnene.

Præcis hvor meget forsikringen dækker kan variere fra den ene til den anden forsikring, men det vil typisk være omkring 100.000 kroner, der bliver dækket med variationer både op og ned i beløb. Selvrisikoen kan også variere men ligger ofte omkring 10 procent.

Advokater med faste priser findes også

Advokater kan også have faste priser

Advokatbistand er ikke som at købe en liter mælk nede i Netto, men der er faktisk ydelser, man kan få fra en advokat, som kan fås til en fast pris – ligesom en liter mælk nede i Netto.

Det er naturligvis ikke alle advokater, der tilbyder forskellige ting til fast pris, men nogle advokater gør.

Der findes nemlig standardydelser, som det er en god ide at få en advokat ind over. Det kunne være sådan noget som testamenter, lejekontrakter og lignende.

Denne type arbejde kan nemlig for en advokat tangere rutinearbejde, og der vil være relativt små variationer fra den ene sag til den anden. Derfor kan man hos nogle advokater få en fast pris, og på den måde løber regningen ikke løbsk.