4 gode råd til kvinder i overgangsalderen

Gode råd til kvinder i overgangsalderen På et tidspunkt kommer man som kvinde i overgangsalderen. Der sker for de flest mellem 45- og 55-års alderen, og kan for nogle virke langt mere voldsomt, end hvad der er tilfældet hos andre. For de fleste kvinder starter overgangsalderen med, at menstruationen udebliver, eller bliver uregelmæsig.

De mest almindelige symptomer er desuden svedeture, søvnløshed og hjertebanken. Faktisk oplever op mod 75 % af alle kvinder i overgangsalderen netop disse symptomer, men lidt godt halvdelen oplever at have smerter ved samleje, udflåd og naturlig vandladningstrang.

Symptomerne er altså mange, og det kan være både ubelejligt og ubehageligt som kvinde at begynde at føle disse symptomer på, at overgangsalderen har meldt sin ankomst. Heldigvis findes der en masse gode råd til, hvordan man skal håndtere overgangsalderen som kvinde.

1.      Styrk dit underliv

Når overgangsalderen banker på døren, kan det påvirke mange forskellige ting i kroppen. Mange kvinder begynder i overgangsalderen at døje med nedsunkne underlivsorganer. Det sker særligt, hvis kvinderne er overvægtige, eller hvis de ikke dyrker nok motion.

For at forebygge nedsunket underliv og styrke muskulaturen, kan du med fordel være aktiv. Der findes et hav af forskellige træningsøvelser, der er med til at styrke din bækkenbund. Det er kun fantasien, der sætter grænser – og faktisk kan træning være sjovt. Prøv bare med en hullahopring eller mavedans. To gode øvelser der netop styrker dit underliv.

Du kan også gøre brug af en bækkenbundstræner, som kan fås på landets apoteker.

2.      Prioriter din søvn

Søvnløshed er en af de mest almindelige symptomer på overgangsalderen. Når man som kvinde i overgangsalderen ikke kan sove om natten, skyldes det ofte, at man får hedeture, som oftest er værst om natten.

Sørg for at indtage beroligende drikke som for eksempel kamille eller pebermynte og sørg desuden for at holde dig til din søvnrytme – også selvom du ikke har sovet ret godt. Jo længere tid du bliver i sengen, jo sværere bliver det at falde i søvn.

Endeligt er det en fordel at sove køligt, så du ikke gør hedeturene værre, end de i forvejen er.

3.      Hav hjertet med

Næsten halvdelen af kvinder i overgangsalderen oplever hjerte-kar-sygdomme, mens 45 % oplever hjertebanken som et symptom. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på dit hjerte, når du rammer overgangsalderen.

Det er især det ændrede østrogenniveau i kroppen, der er med til at forårsage symptomerne. Ændringen i østrogenniveauet er desuden med til at øge risikoen for blodpropper blandt kvinder. Husk derfor at forebygge blodpropper ved at passe godt på dig selv: undgå rygning, mættede fedt og pas på stress-niveauet, blodsukkeret og vægten.

4.      Pas på vægten

Mange kvinder i overgangsalderen oplever, at det bliver sværere at holde vægten, end de hidtil har været vant til. Det kan altså sagtens være, at der skal mere motion til og lidt mere omtanke, når det kommer til kosten.

Der findes også kosttilskud til kvinder i overgangsalderen. Bidro har fremstillet kosttilskud, der indeholder både B6 vitamin, magnesium, Gele Royal og meget andet. Kosttilskuddet er med til at afhjælpe de symptomer, man mærker, når man når til overgangsalderen.