5 gode grunde til at vælge et hus på landet

hus-paa-landet

Har du også altid gerne ville bo på landet eller tæt på en skov, hvor du kan sidde på terrassen og følge med i, når bladene på træerne skifter farve efter årstiderne?

Der er mange, der har et ønske om, at deres børn skal vokse op i landlige eller naturrige omgivelser frem for i storbyens travle miljø. Når familien så udvides og to bliver til tre, er der derfor også rigtig mange børnefamilier, der vælger at flytte ud af byen til forstæderne eller til en lille flække ude på landet.

Her er der nemlig fred og ro og plads til at børnene frit kan lege rundt uden bekymring og uden en masse trafik, som man typisk oplever i storbyen. Flytter I uden for storbyerne får I typisk også meget mere for pengene. Ofte kan man få et stort villahus på landet for det halve af, hvad du ville skulle give for en ejerlejlighed i København eller Århus.

Flere grunde til at flytte ud af storbyerne

familie-flytter-paa-landet

Der er rigtig mange gode grunde til at flytte ud af byen og ud på landet. Her får du fem fordele ved et hus på landet.

I får mere plads

Som vi allerede har været inde på, er det jo ikke nogen hemmelighed, at din lille familie vil få meget mere plads ved at flytte på en gård eller i et villahus frem for den lille krampede lejlighed på 4. sal. Og du kan med garanti regne med at dine børn vil nyde godt af, at der er plads til at lege og boltre sig.

I får naboer

I har helt sikkert allerede naboer, men formentlig har I ikke set noget til dem, udover når I kort støder på hinanden i opgangen. I har sikkert heller ikke hørt noget fra dem andet end lyden fra den høje musik og larmende bas, der fra tid til anden buldrer igennem fra den anden side af den tynde væg. Flytter I ud af lejligheden og ud på landet, vil I derimod få naboer, der kan låne jer hækkeklipperen eller se efter katten, når I er ude at rejse. Samtidig er det slut med de tynde vægge, og I vil ikke længere kunne blive generet af naboens støjende musik.

I kan få dyr

Ï mange lejlighedskomplekser er det ikke tilladt at have dyr. Hvis I flytter i hus på landet, kan I derimod have alle de dyr, som I kunne tænke jer – og som der er plads til. Det vil helt sikkert glæde børnene.

I bor billigere

Kvadratmeterprisen på huse i småbyer og på landet er en del lavere end I storbyerne. Drømmer I om et hyggeligt hus i skovsiden, behøver I heller ikke at finde den helt store pengepung frem. Man kan nemlig sagtens finde et charmerende og flot hus til under 500.000 kr., hvis I vælger en by som eksempelvis Auning eller Ørsted på det nordlige Djursland.

I har naturen lige uden for døren

Hvis I vælger et hus i skovkanten eller på landet, har I naturen helt tæt på. Det betyder, at I får fri adgang til naturens vidundere, og har mulighed for at få et glimt af de dyr, blomster og planter, der ikke vokser, gror eller bevæger sig i nærheden af de store byer.

Find drømmehuset med hjælp fra en ejendomsmægler

familie-flytter-i-hus

Er du allerede nu overbevist om, at dig og din familie skal flytte ud af den lille lejlighed og ud på landet, er det bare med at lede efter den perfekte drømmebolig.

Leder I efter et hus i landlige eller skovrige omgivelser i Jylland, hvor prisen er lav, kunne det være en idé at overveje mulighederne for at flytte til Auning. Her kan en lokal ejendomsmægler i Auning hjælpe jer med at finde lige præcis det villahus I drømmer om, med alt det I har brug for.