Barbering og barberskrabere til kvinder – det skal du vide

barbering-af-ben

Sommeren er i fuldt flor, og selvom dette indebærer nogle enkelte – eller flere – regnvejrsfulde dage, er sommeren alligevel tiden, hvor sommerkjolerne skal luftes, og de bare ben skal vises frem.

Sommermånederne er derfor også for de fleste, tiden, hvor de skal til at fjerne de lange hår på benene, som hen over vintermånederne har fået lov til at gro, fordi benene jo alligevel var gemt væk under flere lag varmt tøj.

Der findes mange forskellige metoder til fjernelse af hår på ben og i bikinilinjen; voksning, sugaring, brug af hårfjerningscreme, epilering eller barbering med skraber. Og selvom alle disse metoder har hver deres fordele og ulemper, er det alligevel skraberen, som de fleste af os tyer til.

Når sommeren så står for døren og stranden kalder, er det for de fleste kvinder altså blevet tid til at finde skraberen frem og barbere både ben og bikinilinje. Men bruger du skraber, er der altså nogle ting, du skal være særlig opmærksom på.

Så ofte skal du skifte din skraber

Ved du, hvornår det er tid til at skifte din skraber? Mange kvinder begår den fejl, at de udskifter skraberen, når den ser slidt ud. Men faktisk skal du skifte barberbladet på din skraber efter at have brugt det fem til syv gange.

Får du ofte røde knopper, kan det være, at du bør overveje, om du skifter din skraber ofte nok. Bruger du den samme skraber i længere tid, og skifter du ikke din skraber efter 5 til 7 gange, kan du nemlig risikere, at der kan udvikle sig en masse bakterier på skraberen, som ikke er særlig gode – eller specielt lækre – at udsætte din hud for. Disse bakterier kan samtidig være medvirkende til, at du får de der røde, kløende knopper, som de fleste af os synes kan være ret irriterende.

Derudover kan ting som betændelse, indgroede hår eller andre infektioner også skyldes, at du ikke har skiftet dit barberblad i tide, og at skraberen er blevet sløv. Du bør derfor skifte barberbladet på din skraber efter 5-7 gange, hvis du gerne vil forebygge de trælse røde knopper og undgå en irriteret hud på benene og i bikinilinjen.

barberingsgrej

Brug en god barberskraber i stedet for billige engangsskrabere

Gillette er formentlig et af de mest kendte brands inden for barberingsudstyr, og skrabere til kvinder (og mænd) er i høj grad domineret af dette brand. Gillette er da heller ikke det billigste mærke inden for barberingsgrej, der findes på markedet. Derfor er der også mange, der vælger at købe de noget billigere engangsskrabere for at spare penge.

Men det kan faktisk godt betale sig at gå efter de dyrere skrabere. Ifølge forbrugerrådet TÆNK bliver engangsskrabere, der kun kan bruges én enkelt gang, nemlig bedømt lavere på både brugervenligheden og barberingen end skrabere med udskiftelige barberblade. Dette skyldes især, at engangsskrabere ofte har få knive i barberbladet, hvilket kan give sår og rifter.

Ønsker du en god barbering med en mindre tør og irriteret hud, bør du derfor gå efter de dyrere skraber – eksempelvis fra Gillette – der har 3, 4 eller 5 knive. Disse er nemlig i modsætning til engangsskrabere særligt gode til at komme omkring de vanskelige steder på kroppen, og giver en bedre og mere tæt barbering.