5 tips til en køkken-makeover – sådan giver du dit køkken et ansigtsløft

koekken

Drømmer du om en køkken-makeover, men rækker pengene på opsparingskontoen ikke lige til en investering i et helt nyt køkken? Så skal du læse med her. Herunder har vi nemlig samlet en række tips til, hvordan du kan give dit køkken en makeover uden at bruge alle dine opsparede penge på at få lavet et helt nyt køkken.

Uanset om dit køkken er pænt og velholdt, og du bare ønsker at give det et nyt og mere moderne udtryk, eller dit køkken er lidt slidt hist og her, og derfor trænger til en udskiftning, kan du give dit køkken et markant ansigtsløft ved blot at udskifte eller forny dele af køkkenet. Find inspiration til at give dit køkken et ansigtsløft herunder.

Nye fliser på væggen

Er der fliser på væggen i dit køkken, som ikke ser helt så nye ud længere, kan du vælge at pudse dem og derefter male dem i en ny flot farve. Dette kan være med til at ændre udtrykket i køkkenet og samtidig give dig et flottere køkken.

Har du derimod ikke i forvejen fliser på væggen, kan du også vælge at sætte nye fliser op. Det kan fx være grønne, sorte eller grå fliser, som kan være med til at skabe en moderne kontrast i det lyse køkken. Du kan også vælge at sætte nye cremefarvede eller hvide fliser op, der kan være med til at give køkkenet et klassisk udtryk.

Udskift sanitet – ny køkkenvask og armaturer

En af de forbedringer, som virkelig kan være med til at give dit køkken et flot ansigtsløft, er udskiftning af sanitet. Her kan en ny køkkenvask og et armatur i stål, messing eller silgranit være med til at skabe et helt nyt udtryk til køkkenet. Vælger du at få installeret en berøringsfri vandhane, kan du udover at give dit køkken et flot ansigtsløft, samtidig også forbedre hygiejnen i køkkenet.

Bor du i Randers-området, kan du få hjælp af denne VVS i Randers til montering og installation af din nye håndvask og vandhane. Hos denne VVS får du autoriseret VVS-service og kyndig vejledning i forhold til valg af sanitet.

ny-koekkenvask

Ny køkkenbordplade

Skal du have ny håndvask og armatur, kan det også være en god idé at skifte den gamle bordplade ud med en ny. På den måde kan du være sikker på, at den nye bordplade er skåret til køkkenvasken og dermed passer præcist til den nye vask.

I mange hjem kan bordpladen med årene desuden blive slidt at se på. En ny bordplade kan derfor også være med til at give et indtryk af et nyt køkken og gøre en stor forskel for det udtryk du ønsker at skabe i køkkenet.

Mal køkkenlåger og køkkenskuffer

En anden måde du kan give dit køkken et ansigtsløft på, er ved at male køkkenlåger og køkkenskuffer. Ved at male låger og skuffer i din yndlingsfarve eller en anden flot farve, kan du give køkkenet et helt nyt udtryk og samtidig skjule små tegn på slid.

Er køkkenlågerne og køkkenskufferne meget slidte, kan det dog også være en mulighed at udskifte dem helt. Her skal du dog huske at sikre, at dine nye låger og skuffer har samme mål, som dine gamle, så de passer ind i køkkeninventaret.

Udskift belysningen

En udskiftning af belysningen i køkkenet, kan være med til at gøre en stor forskel. Er køkkenet mørkt, kan du ved at udskifte belysningen og måske opsætte spots i bunden af overskabe ovenover køkkenbordet skabe mere lys. Derudover kan nye lamper i køkkenet også være med til at pynte og bidrage til det udtryk du ønsker at skabe.

Er køkkenet meget lyst, kan du vælge at hænge lamper i sort eller en anden kontrastfarve op. Har du valgt messingarmaturer til håndvasken, kan det også være flot at opsætte lamper i messing. Dine lamper kan på den måde både fungere som belysning og som pyntegenstand, der giver nyt liv til køkkenet.