Derfor skal du lave din egen læbepomade – 5 fordele

Vores læber bliver udsat for rigtig meget i løbet af en dag, og huden på læberne er ekstra tynd. Derfor er de også de første der udtørrer, hvis du eks. er dehydreret. Har du gang på gang forsøgt dig med flere forskellige læbepomader uden at finde en, der rent faktisk virker? Eller vil du blot prøve noget nyt? Så læs her, hvorfor du bør overveje at lave din egen læbepomade.

5 fordele ved at lave din egen læbepomade

Ingen kemikalier

Når du skal købe en læbepomade, vil de fleste have en lang ingrediensliste. Nogle vil ofte også have lange navne der kan være svære at udtale. Rigtig mange læbepomader indeholder faktisk både parfume eller andre uønskede stoffer som kan give allergi. Derfor er der en klar fordel i at lave læbepomaderne selv, da du derved har fuld kontrol over, hvad de indeholder. Her er der ingen skrappe kemikalier eller navne, du ikke kan udtale, men derimod kun naturlige ingredienser som er gode for dig.

Det er nemt

Selvfølgelig er det nemt at gå ned i en butik og udvælge en læbepomade, for derefter at betale og tage den med hjem. Meget nemmere bliver det vist ikke. Ikke desto mindre er det faktisk ganske simpelt at lave sin egen læbepomade, og du skal ikke engang bruge lang tid på det. Så er det bare med at komme i gang.

Det er sjovt

Uanset om du er alene om at lave læbepomaderne, eller om du har dine børn med i køkkenet, vil det uden tvivl blive både et hyggeligt og sjovt projekt at lave sit eget kosmetikprodukt. Du kan sagtens lade børnene være med til at røre lidt rundt i gryden under opsyn.

Det er økologisk

Når du laver din egen læbepomade, bliver den også økologisk, da de ingredienser du bruger til den som oftest vil være økologiske. Det er både godt for dig og godt for miljøet.

Det er billigt

I starten er det selvfølgelig nødvendigt, at du køber de nødvendige ingredienser ind, hvis du ikke lige har bivoks og sheasmør liggende i skuffen. Afhængig af, hvilken opskrift du vælger, varierer olien, du skal indkøbe også. Som udgangspunkt er det primært jojoba olie eller kokosolie, du skal bruge. Har du allerede kokosolien stående i køkkenet, kan du blot bruge den. Når du har indkøbt de øvrige ingredienser, du skal bruge, har du faktisk til flere læbepomader. Det er dermed forholdsvist en billig investering at købe ind til projektet.

I mange opskrifter er det også valgfrit, om du vil tilføje æteriske olier, for smag og eller duft. Her skal du gøre op med dig selv, om det er noget du kan tåle eller ønsker at bruge. Hvis ikke, kan du blot undlade at købe denne ingrediens og spare pengene.

Synes du, det virker for besværligt at købe flere forskellige ting ind, så kan du med fordel købe et læbekit, hvor alle de nødvendige ingredienser er samlet i en æske, som eks. kittet fra Rudolph Care. Her får du både bivoks, sheasmør, naturlig farve samt krukker, gaveposer og klistermærker. Du skal blot selv have honning og olie. Der er således ingredienser og udstyr til, at du kan lave 4 læbepomader i krukker med dertilhørende klistermærker. Vil du give dem væk som gave, kan du bruge de medfølgende gaveposer. Alle ingredienserne er økologiske og naturlige, og produktet er også svanemærket, så du slipper for uønsket kemi.