Her gemmer bakterierne sig
De fleste af os ved, at bakterier gemmer sig over alt. Nogle er mere påpasselige end andre, og tænker altså virkelig over at huske at få vasket hænderne og måske undgå de steder, hvor bakterierne har størst tendens til at hobe sig op.
Ikke desto mindre bliver vi ofte overrasket over, når vi finder ud af, præcis hvor mange bakterier der er – og hvor mange forskellige steder de i virkeligheden kan være. I løbet af en dag er vores hænder i kontakt med mange forskellige ting. Vi rører håndtag, når vi åbner døre, skriver på tastaturet på kontoret, og bruger træningsmaskiner i det lokale fitnesscenter.
Nogle er gode til at have desinficerende midler som apotekets alcogel med på farten. Det kan nemlig være en fordel altid at have alcogel på sig, hvis man altså gerne vil komme bakterierne til livs. Smittevejen for bakterier går fra hånd til mund eller fra hånden til mad – og så til mund.
Mønter og pengesedler
Mønter og pengesedler er en af de farligste bakteriebomber. Heldigvis er det med MobilePay og dankort sjældnere og sjældnere, at vi bruger kontanter. Det er dog ikke kun positivt fordi, det er nemt. Pengesedler og mønter indeholder så mange skadelige bakterier, at undersøgelser viser, at de kan udgøre en reel risiko for vores sundhed.
Pengesedler og mønter skifter ofte hænder mange gange, og resulterer altså i en global spredning af bakterier. Faktisk kan en enkel europæisk pengeseddel indeholde op mod 26.000 skadelige bakterier – hvis den har været i omløb længe vel og mærket.
Danske pengesedler indeholder i gennemsnit 40.000 bakterier, hvilket faktisk er tilstrækkeligt til, at det kan give os en decideret infektion. Man bør altså måske spritte sine hænder af med alcogel, hvis man rører ved pengesedler dagligt.
Motionscenteret
I motionscenteret findes der også mange bakterier – og faktisk er det gennemgående en slags bakterier, som særligt bliver fundet i de danske motionscentre. Det viser sig nemlig ofte, at der i fitnesscentre er spor efter afføring.
Når man ikke vasker fingrer efter et toiletbesøg, vil der næsten altid være spor af afføring på hænderne. Afføring indeholder bakterier, som ved berøring bliver overført til andre mennesker. Man behøver faktisk ikke at røre et andet menneske for at overføre bakterierne, det kan nemlig ske gennem en genstand – som for eksempel en maskine i motionscenteret.
Offentlig transport
Mange danskere tager bussen, hvis det regner, sner eller er koldt udenfor. Det kan dog være en forkert prioritering, for faktisk er der seks gange større chance for at blive forkølet, når man tager bussen.
Når man tager med offentlig transport er det nemlig både personer, der har været i bussen eller toget før dig, og dem der sidder der imens, der har risiko for at smitte dig. Stop-knapper, håndtag og sæder er propfyldt med bakterier, samtidig med, at de andre passagerer kan smitte dig med deres hosten eller snøften. Vi opfanger nemlig vores medpassagerers bakterier og vira, og det kan være med til at gøre os syge.
Hvis du er pendler, har du dog intet at frygte. En undersøgelse har nemlig vist, at dem, der er vant til at tage offentlig transport på daglig basis, udvikler en slags resistens over for bakterierne, og kan faktisk blive immune over for dem.
Brug Alcogel – desinficerende gel
Hvis du gerne vil passe på dig selv og undgå at blive syg, kan det være en god idé at benytte det desinficerende middel alcogel. Det er nærmest umuligt ikke at komme i kontakt med mange bakterier hver eneste dag.
Man kan naturligvis tage sine forbehold, og en af dem kan være at huske at spritte sine hænder af, når man har været kontakt med noget eller nogen, der potentielt kan indeholde mange bakterier.
Apotekets alcogel indeholder alkohol, og er bakteriedræbende. Gennem alcogel får man optimal hygiejne, når man ikke har mulighed for at få vasket hænderne med vand og sæbe. Alcogel er derfor ideel til at have med på farten, ved puslebordet eller i bilen.