6 tips til en succesfuld webshop – Sådan får du succes med din webshop

Mand og kvinde starter webshop

Mange går med en drøm om at starte deres egen webshop. Det kan der være flere årsager til. For nogle skyldes det, at de har fundet et godt produkt eller en god idé til et produkt, som de gerne vil sælge. For andre handler det måske om, at de gerne vil prøve kræfter med e-handel, mens det for andre igen er en måde at starte op som selvstændig på.

Der kan således være flere årsager til, at man vælger at starte en webshop. Det er dog ikke så nemt, som man måske lige går og tror at starte en webshop og rent faktisk opnå succes med den. Det kræver nemlig både hårdt arbejde, tid og en del kompetencer inden for forskellige områder at stable en succesfuld webshop på benene.

Det kan imidlertid sagtens lade sig gøre, hvis du brænder for det, er dedikeret til at nå i mål og har en god plan for dit projekt. Overvejer du at starte en webshop, eller er du allerede så småt i gang, kan du herunder få en række gode tips til, hvordan du får succes med din webshop.

Find frem til, hvad det er du vil sælge

Når du skal starte en webshop, er det første du skal gøre, at finde ud af, hvad det er, du ønsker at sælge i webshoppen. Her er det en god idé at tænke over, om du har noget du brænder for eller er passioneret omkring. Når du selv har en interesse i det produkt du sælger, bliver det nemlig både nemmere for dig at sælge det, og gør samtidig processen med at starte en webshop sjovere og bedre.

Det kan være en god idé at starte med et lille produktsortiment, og derefter få flere produkter i webshoppen i takt med at du får skabt et øget kendskab til din webshop hos dine potentielle kunder og får solgt dine produkter.

Lav en forretningsplan med ambitiøse mål

Når du har fundet frem til, hvad det er du ønsker at sælge, er det en god idé at lave en forretningsplan. Her skal du sætte nogle ambitiøse mål for, hvad du ønsker at opnå med din webshop, og hvordan du har tænkt dig at nå dem.

I din forretningsplan skal du desuden skrive alle detaljerne omkring din webshop, herunder hvad du vil sælge, hvordan du vil sælge det, hvem du vil sælge det til og lignende. Jo mere konkret din forretningsplan er jo bedre.

Opstart af webshop

Hav styr på pengene

Når du skal i gang med at lave din egen webshop, er der flere ting, som du skal bruge penge på, herunder indkøb af varer, produktbilleder, webhotel, domæne og design af webshoppen. Derudover skal der lægges penge af til markedsføring samt eventuelt lagerplads til dine varer.

Det er derfor vigtigt, at du på forhånd har lavet et budget, og at du har styr på, hvor mange penge du må bruge på etableringen af din webshop. På den måde undgår du, at din konto pludselig går i nul. I dit budget kan du desuden skrive, hvor mange løbende udgifter og indtægter du har, og dermed få overblik over, hvor meget du regner med at kunne tjene på din webshop.

Få lavet en brugervenlig webshop

Når du skal i gang med at designe din webshop, behøver du ikke vælge den dyreste løsning. Faktisk kan du få lige så meget ud af at vælge en standard webshop frem for en webshop med et unikt design. I stedet bør du i højere grad tænke på, at designet i din webshop skal være brugervenligt, mobilvenligt og nemt at navigere rundt i.

Dine besøgende skal føle sig trygge ved at lande på din side og have nemt ved at navigere rundt på dine forskellige landingssider – også de besøgende der kommer fra mobilen. Med en brugervenlig og mobilvenlig webshop øger du samtidig også sandsynligheden for, at dine besøgende foretager en konvertering og køber dine produkter.

Vær dedikeret og indstillet på at arbejde meget

En webshop kræver ikke bare en del penge at etablere og markedsføre, den kræver også en hel del tid. Vil du i gang med at starte en webshop, er det derfor vigtigt, at du er dedikeret, og at du ønsker at bruge meget af din tid på at lave markedsføring, opdatere dine produkter, lave nye landingssider, nye tekster og diverse administrationsopgaver.

Her er det således også vigtigt, at du har et godt arbejdssted, hvor du kan sidde koncentreret og arbejde på din webshop. Hvis ikke du har mulighed for at sidde derhjemme, kan det være en god idé at leje sig ind i et kontorfællesskab.

Bor du i Østjylland, kan dette kontorfællesskab i Aarhus være en god mulighed. Her kan du leje dit eget kontor eller en kontorplads, hvor du kan sidde og arbejde på at udvikle din webshop. Dette kontorfællesskab har desuden et stort lager, hvor du har mulighed for at opbevare dine lagervarer.

Markedsfør din webshop med de rette tiltag

For at få en succesfuld webshop er det også nødvendigt at bruge tid og penge på markedsføring. En god markedsføring kan hjælpe dig med at tiltrække flere nye kunder og øge salget i din webshop. Her er det dog vigtigt, at du bruger tid og penge på de markedsføringsindsatser, der giver mest værdi for dig.

Her er særligt søgemaskineoptimering (SEO) væsentlig, når man driver en webshop. Derudover kan Google Ads og Google shopping være særligt effektivt at bruge. Endelig er der også Facebook-annoncering, som kan være værd at overveje.

Når du har en webshop er det vigtigt, at du har opsat Google Analytics, så du kan spore dine besøgendes adfærd i webshoppen. I Google Analytics kan du desuden også få indblik i, hvor dine besøgende kommer fra og dermed se, om din markedsføring virker.