Ældre kan få hjælp til dagligdagens gøremål

Der findes heldigvis rigtig mange gode tilbud til ældre, som har brug for en hjælpende hånd i hverdagen. Selvom vores ældre kan meget selv, er det alligevel rart at få lidt støtte i hverdagen, så tøjvask og støvsugning ikke slider på de i forvejen ældre kroppe.

Mange ældre i Danmark er desuden også ensomme, da det kan være svært at komme ud og være social, hvis man bor alene eller har svært ved at overskue det. Lidt hjælp i hverdagen fra en nabo, et familiemedlem eller fra en hjemmeplejer kan altså også være med til at bryde ensomheden, da det giver de ældre nogle at snakke med og noget at se frem til.

Der findes forskellige måder, hvorpå ældre kan modtage hjælp i dagligdagen. Det er dog ikke en selvfølge, at man for eksempel kan få hjælp fra kommunen blot fordi man er blevet gammel. Det kræver nemlig en vurdering i form af en visitation. På den måde kan kommunen vurdere, om den ældre har et reelt behov for at modtage hjælp.

Heldigvis er der en masse andre muligheder, som man kan benytte sig af, hvis kommunen vurderer, at behovet ikke er der.

Få hjælp af venner og familie

Hvis man ikke er godkendt til praktisk hjemmehjælp, og der blot er nogle få gøremål, man ikke længere selv kan magte, kan man altid få hjælp af familie og venner.

Rigtig mange ældre både hjælper og få hjælp af familie og venner. Mange ældre synes dog, at det kan være svært at bede familien om hjælp og dermed erkende, at der er nogle praktiske ting, som man ikke længere selv kan magte.

Det er ingen skam at blive ældre, og det er helt normalt, at der er nogle ting, som man ikke længere har fysik til at kunne i hverdagen. Hvis man er i stand til det, kan man altid give lidt igen i form af aftensmad, hjemmebagte boller eller kage til børnebørnenes fødselsdag.

På den måde føler de ældre sig nemlig ikke som en byrde, da de føler, at de giver noget igen.

Find en rengøringsdame, havemand eller handymand i lokalområdet

Hvis man ikke ønsker hjælp fra familien, og ikke er blevet godkendt til hjemmehjælp af kommunen, kan man søge hjælp i sit lokalområde.

Der findes handymænd- og kvinder, der kan hjælpe til og fungere som private leverandører. Man kan både finde dem på nettet på diverse formidlingssider, eller man kan forhøre sig i lokalområdet. Der findes også virksomheder, der tilbyder både havehjælp og hjælp til reparationer i huset, forskellige steder i landet.

Hus og have hjælpen i Hadsten er et eksempel på en virksomhed, der både tilbyder havehjælp og andet praktisk hjælp til alle aldersgrupper. Hvis man bor i Østjylland, kan man altså nemt få hjælp af for eksempel en handyman i Hadsten.

Det er altså muligt at få hjælpen af private virksomheder, hvis man ikke er godkendt af kommunen til at få hjælp af hjemmeplejen. Der findes desuden private hjemmeplejere, som man kan kontakte, hvis man har brug for hjælp, eller hvis man blot vil have besøg.