Træt af storbylivet? Flyt på landet og få mere plads

Det pulserende storbyliv med fart over feltet er for nogle den dyre husleje og evige jagt på parkeringspladser værd. Nogle trives i storbyen hele livet, og det forbliver deres base selv når familien bliver udvidet.

Der findes dog også dem, som efter et årti i storbyen vælger at flytte på landet. Mange begrunder det med, at de er færdige med det stress og jag, som storbyer nogle gange kan bestå af. De ønsker ro, mere natur og mere plads at udfolde sig på.

Det er for mange børnefamilier svært at tage skridtet. Det er nemlig et stort skridt at skifte storbyen ud med et liv på landet. Der er først og fremmest mange aspekter, som man giver afkald på, og det er derfor vigtigt, at man har overvejet flytningen grundigt. Derudover er der også en masse praktiske ting, man skal vide, når man flytter på landet, og det er derfor vigtigt, at man har en ejendomsmægler, som man har tillid til.

Det skal I overveje

Det er en stor omvæltning at flytte på landet – særligt hvad man har boet hele sit liv i byen. Det er derfor også vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, inden man tager springet.

Livet på landet er på mange måder mere besværligt. Der er længere til indkøb, institutioner, skoler og fritidsaktiviteter. Derudover kan der i vinterperioden falde sne, og det kan blive en udfordring rent logistisk.

I storbyen bor man ofte side om side med sine naboer, og det er ofte på både godt og ondt. På landet bor man langt fra sine nærmeste naboer, hvilket betyder, at enhver form for socialt samvær med dem, kræver en indsats. Det kan være en stor omvæltning særligt for børnene, at der ikke er nabo-børn til at lege tæt på.

Transporttiden er også en af de aspekter, man skal overveje inden man flytter på landet. Transporten til arbejdspladsen bliver for mange længere. Offentlig transport er måske en længere proces, og på nogle adresser slet ikke en mulighed.

Dertil er der naturligvis også alle de positive ting ved landet. Det er nemlig dem, der er drivkraften for at flytte derud. Ofte vil man kunne få flere kvadratmeter og større børneværelser samt fællesrum, hvilket er et plus hos mange børnefamilier. Der er derudover også luft omkring, natur eller skov i området og en helt særlig stilhed, som kun findes på landet.

Find en ejendomsmægler I har tillid til

Der er mange praktiske ting forbundet, når man flytter på landet. Først og fremmest er der forskellige typer landejendomme, og man skal derfor overveje hvilken type bolig, der passer til det behov, man har.

Mange landejendomme har desuden landbrugspligt, hvilket betyder, at der er bopælspligt på ejendommen. Bopælspligten skal være opfyldt et halvt år efter, at ejendommen er købt. Det vil sige, at man reelt set har et halvt år til at renovere, hvis det skal til.

Mange ejendomsmæglere har en landbrugsafdeling, og det kan være en fordel at vælge en sådan ejendomsmægler, da man på den måde er sikker på, at de er specialister inden for området. Vil man flytte på landet i Randers området eller på Djursland findes der en ejendomsmægler i Randers med egen landbrugsafdeling. Det kan i de fleste tilfælde være garantien for en god handel med en ejendomsmægler, som man har tillid til.

Der findes som før nævnt mange forskellige typer af landejendomme herunder blandt andet:

  • Produktionslandbrug
  • Skovejendomme
  • Hesteejendomme
  • Deltidslandbrug
  • Nedlagte landbrug

Der er altså mange ting at overveje, inden man flytter på landet. Der er dog ingen tvivl om, at livet på landet tiltaler mange – også dem der har levet hele deres liv i storbyen.