Begræns coronasmitten: Køb dine varer online

koeb-online-og-ungå-smitte

Corona-krisen er uden sammenligning den værste krise, vi som nation og verden er blevet kastet ud i i nyere tid. Grænserne i Danmark er lukket, skoler- og daginstitutioner er lukket, og herudover er rigtig mange fysiske butikker også begyndt at lukke ned for en periode, indtil Coronavirussen kommer under kontrol.

Dog er det i skrivende stund stadig muligt at handle ind hos de resterende fysiske butikker og supermarkeder, som stadig er åbne. Men faktisk er det bedre for dig selv at blive hjemme og i stedet købe dine varer over nettet. Bliv klogere på hvorfor i indlægget herunder.

Corona hærger i Danmark

Som du nok allerede har hørt omkring 1000 gange i de seneste dage, er situationen omkring Coronavirussen meget alvorlig. Den ene del af problemet ligger i, at de mest alvorlige tilfælde af Coronavirussen kræver intensiv behandling med respiratorer. Den anden del af problemet er, at denne virus spredes så hurtigt, at det er svært at følge med og danne sig et overblik over, hvor mange danskere, der rent faktisk er smittet. Mørketallet er i øjeblikket enormt.

Hertil fremgår det, at man kun forventer at kunne behandle omkring 900 intensivpatienter med respirator. 900 patienter ud af Danmarks befolkning på 5,6 millioner mennesker. Når vi rammer dette loft, er det derfor ikke længere muligt at tilbyde respiratorer. Det betyder, at patienter, der kunne blive helbredt under normale omstændigheder, kan risikere at dø.

En alvorlig situation der skal tages seriøst

Netop derfor er det vigtigt, at vi alle tager situationen meget alvorligt, og kun begiver os ud, hvis det virkelig er nødvendigt. For hvis vi alle overholder dette i stedet for at udnytte situationen til at mødes med venner, gå på café, shoppe i fysiske butikker og lignende, vil smitten blive begrænset betydeligt. Dette er muligvis det eneste rigtige at gøre lige nu, hvis vi ønsker at komme bedst muligt igennem denne situation.

Coronasituationen er dog indtil nu ikke blevet taget lige seriøst af alle. Flere gange har det nemlig vist sig, at især unge har udnyttet situationen til at holde fester, gå på Tinderdates og tage på cafébesøg. Dette kan betegnes som egoistisk og respektløst overfor de mennesker, som kan ende med at dø af sygdommen, hvis de skulle blive smittet.

koeb-online-paa-apoteket

Køb dine varer på nettet

På grund af den store smitterisiko der er, når danskerne tager ud for at handle i disse dage, er det anbefalelsesværdigt, at du køber dine varer over nettet. I dag er vi danskere så heldige, at vi kan købe alt på nettet. Netop dét bør vi gøre brug af nu.

Alle kan nemlig være potentielle smittebærere i øjeblikket. Der kan nemlig gå op til to uger, fra man bliver smittet, og til at symptomerne begynder at vise sig. Derfor er den bedste idé, at du bliver hjemme og køber dine varer over nettet. Dermed undgår du at smitte andre, hvis det skulle ske, at du er ramt af sygdommen. Samtidig mindsker du også risikoen for, at du selv bliver ramt af COVID-19, hvis du ikke allerede er syg.

Når du handler online, kan du nemt, hurtigt og ikke mindst trygt handle på din computer, tablet eller telefon og få dine varer leveret direkte til døren. Husk på, at det også er muligt at købe dine apotekervarer på et apotek online. Her kan du også få receptpligtig medicin, hvis du blot har en gyldig recept på medicinen.

Hos et apotek online er det desuden også muligt at chatte eller ringe til apotekspersonalet, hvis du har spørgsmål til produkter, symptomer eller andet. Dermed kan du få den samme hjælp ved at handle online, som hvis du handlede hos et fysisk apotek.