Ny tagrende? Find den rette type tagrende til dit hus

flot-tagrende-paa-hus

Der kan være mange grunde til at få en ny tagrende. Måske er den gamle tagrende utæt eller blevet så slidt og grim at se på, at det er tid at udskifte den. Det kan også være, at du lige har fået skiftet taget på huset og derfor synes, at tagrenden også lige skulle have en udskiftning. Endelig kan det også være, at du skal til at bygge nyt hus, og for første gang skal have en monteret en tagrende på huset.

Uanset hvad årsagen til at du skal have en ny tagrende er, kan det være en god idé at have sat sig lidt ind i de forskellige typer af tagrender. Tagrender findes nemlig i forskellige typer af materialer, så de passer til forskellige typer af huse og behov. Herunder giver vi dig en oversigt over de forskellige typer tagrender samt fordele og ulemper ved materialet, som de er konstrueret i.

Hvis du skal have ny tagrende, og du ikke selv er særlig fiks på fingrene, kan det være en god idé at få en professionel VVS’er til at gøre det for dig. Denne VVS i Randers kan hjælpe dig med at montere din nye tagrende, uanset hvilken type tagrende du vælger, så den sidder stabilt og holder i mange år frem.

Forskellige typer tagrender

Tagrender er en vigtig del af husets udvendige konstruktion, da de beskytter mod fugtskader. Særligt i Danmark, hvor vi ofte oplever regnvejrsfulde dage, er det vigtigt at have en stærk og holdbar tagrende, der kan beskytte husets vægge og fundament.

Tagrender produceres typisk i materialerne: Stål, plast, kobber og zink, som hver især sætter deres æstetiske præg udvendigt på huset. Herunder kan du læse mere om de tagrender i de fire forskellige materialer.

Tagrender i stål

Tagrender i stål er nogle af de mest holdbare og stærkeste typer tagrender, som kan holde til et stort tryk. Du kan derfor sagtens læne stigen op ad tagrenden, uden at den bøjer. Ståltagrender er meget holdbare overfor vind og vejr, og holder i mange år uden at miste udseende. Derudover er de rimeligt prisbillige, hvilket også gør dem meget populære blandt mange husstande. Tagrender i stål kan dog ikke så godt tåle saltvandståge og havgus, og deres levetid kan derfor også blive forkortet, hvis du bor ude ved vestkysten.

rengoering-af-tagrende

Tagrender i plast

Tagrender i plast er meget langtidsholdbare og slidstærke og tåler både vind og vejr i mange år uden at miste udseende. Plast kan desuden tåle meget lave temperaturer, sne og is uden at frostsprænge. I modsætning til tagrender i stål tåler tagrender i plast også saltvandståge. Dog tåler plasttagrender ikke mange stød, og det er derfor ikke muligt at sætte en stige op ad dem, hvilket kan gøre det besværligt at rense tagrenden.

Tagrender i kobber

En tagrende i kobber er mere unik og eksklusiv end de andre tagrendematerialer, og er da også den dyreste type tagrende du kan få. Kobbertagrender skifter hurtigt udseende i modsætning til de øvrige typer materialer, og du vil derfor hurtigt opleve, at din skinnende og blanke tagrende bliver mørkere i farven, som efter nogle år vil forvandle sig til den flotte irgrønne farve, der er kendetegnene for kobber. Tagrender i kobber er meget modstandsdygtige og kan holde til alt slags vejr – også havgus ved kystområderne.

Tagrender i zink

Tagrender i materialet zink og meget slidstærke og modstandsdygtige overfor alt slags vejr og tåler også både saltvandståge og havgus. Zinktagrender er lidt dyrere end tagrender i plast eller stål, og ligesom kobber ændrer tagrender i zink også udseende med årene. De går fra at være blanke til at blive mere i matte i farven efter nogle år. Den matte farve er dog stadig flot og original og klæder mange huse.