Beskyt kæledyrene og familien mod lopper med Frontline

Beskyt kæledyrene mod lopper

Nu hvor temperaturen stiger hen over foråret, begynder lopperne at vågne, og det betyder, at kæledyr er i farezonen for at blive ramt af lopper. Hvis man selv eksempelvis har høns, kan man også selv risikere at tiltrække sig loppernes opmærksomhed, da det ofte er ved fugle, man bliver smittet.

Grunden til det er simpel nok, nemlig at det oftest er fuglelopper, der kan irritere, og de overvintrer tit i fuglereder og hønsehuse, ifølge sundhed.dk. Når solen begynder at have lidt mere styrke, vågner lopperne, og hvis der ikke er nogen fugle, de kan hoppe på, tager de andre varmblodede skabninger.

Blandt dem findes vi altså selv, og det gør mange af vores kæledyr som hunde og katte også. Derfor er foråret et tidspunkt, man skal være opmærksom i forhold til lopper.

Der findes også andre former for lopper, som har lidt andre cyklusser i deres liv, og de kan også ramme kæledyrene. Derfor er der masser af grund til at passe godt på sine kæledyr og beskytte dem fra lopper, hvor det er muligt med produkter som Frontline.

Lopper er relativt hårdføre

Det kan være svært at komme af med lopper

Modsat lus kan lopper faktisk godt tåle at opholde sig et stykke tid væk fra en varmblodet krop, og derfor er de lidt sværere at få has på end lusene kan være. Lopper kan godt tåle kulde, og derfor er det altså nødvendigt at behandle med produkter som Frontline eller at fjerne smittekilden.

Hvis man eksempelvis finder ud af, at lopperne kommer fra hønsehuset, kan man tage redematerialet fra hønsehuset og brænde det, spule hønsehuset og lægge nyt materiale ud til fuglene. Der kan så sprøjtes med insektgift, som dræber lopperne, men man skal selvfølgelig tage hensyn til hønsene!

Det vil dog være besværet værd, hvis man får bugt med lopperne, da det kan spare sine kæledyr for en masse ubehag, som potentielt kan blive overført til resten af familien.

Hvis man gerne vil slippe for at klø sig selv til blods, kan det være nødvendigt at tage hårdt fat, når man har identificeret smittekilden. Det kan dog også være, at det er katten, der er løbet langt væk, og så er det måske nok bare at behandle den for lopper.

Lopper kan forebygges

Lopper kan forebygges

Man kan forebygge mod lopper med en behandling til netop dette. Frontline laver midler, som kan forebygge lopper. Produkterne virker ved at angribe udviklingen af både æg, larver og pupper hos lopperne, og hvis de ikke kan få lov at udvikle sig til fuldvoksne lopper, kan man tage dem i opløbet.

En forebyggende behandling mod lopper varer typisk omkring 8 uger, men det er lidt forskelligt fra dyr til dyr. Man kan også forebygge mod flåter, men her varer virkningen typisk ikke lige så længe, som forebyggelsen mod lopper gør det.

Foråret bringer som regel en masse dyreglæde med sig, da kattene kan jagte de store insekter og de små fugle, der dukker op i haverne, og hundene kan løbe rundt i bedre vejr og rigtig boltre sig, men man skal altså passe på de insekter, som kan være generende for dyrene.