Bliv klogere på familiens næste byggeprojekt

Familiebyggeri

Mange familier har en drøm om at bygge selv. På den måde kan de nemlig få præcis det, de går og drømmer om, og slipper på at gå på kompromis med plads, stil og løsninger. Det kan dog være et uoverskueligt projekt at påbegynde et nybyggeri.

Selvom man ikke selv bygger huset, så er der meget at se til i forbindelse med et byggeprojekt. Alt skal planlægges ned til mindste detalje, og det er vigtigt, at man har gjort sig mange overvejelser om, hvordan man ønsker, at det endelige resultat skal være.

Gennem hele byggeprocessen vil der opstå spørgsmål og ting man skal forholde sig til. Der skal tages beslutninger om alt lige fra kloak til fundamenter og konstruktion. De fleste nybyggere får tilknyttet en rådgiver, der kan give gode råd og sparring gennem hele forløbet, men det kan i nogle tilfælde være en fordel at have en smule kendskab selv, inden man påbegynder projektet.

1.      Økonomi og forberedelse

Der er mange nødvendige forberedelser man skal forholde sig til inden et byggeprojekt. Først og fremmest er det vigtigt, at man har gjort sig en masse tanker om, hvad man har behov for i sit nye hus, hvordan det skal se ud, hvor stort det skal være, og hvor meget det skal koste. En stor del af forberedelsen går altså ud på at identificere behov, ønsker og krav, så du sikrer dig, at huset bliver lige som du gerne vil have det.

Dernæst vil en plantegning, beliggenhedsplan og facadetegning blive udarbejdet. Her er der en del der skal godkendes, og det er vigtigt, at du allerede nu ved, hvordan husets værelset skal placeres samt hvor de hårde hvidevarer skal være i huset.

Det er også i forberedelsen, at der kommer fuldstændig styr på de forskellige materialer. Her er der masser af valg der skal tages, da det både afhænger af økonomi og stil, men også fordi både lofter, vinduer, gulve og bordplader indgår.

Endeligt skal der være styr på jorden under huset, så fundamentet bygges helt rigtigt, og der skal udarbejdes relevante dokumenter og tilladelser, som skal underskrives inden selve byggeriet kan blive igangsat.

2.      Kloak- og støbearbejde

Fundament byggeprojekt

Når projekteringen er fastlagt og husets placering er besluttet, starter alt arbejdet med kloak og støbning. Det er en afgørende proces, da det er her huse får deres solide fundamenter, som skal sikre, at husene står godt og solidt, og ikke revner i fremtiden.

De fleste fundamenter laves i beton, men det er jorden under husets placering, der dikterer hvilken type fundament, huset skal have.

Når alt arbejde med husets kloak er udført, støbes der fundamenter og gulve, og så snart de er hærdet, er byggeriet klar til at rejse spærene. Det er nemlig tagkonstruktionen, der venter på den anden side. Taget bliver hurtigt lukket til med et undertag, så der ikke kommer regn ind.

3.      Færdiggørelse

Endeligt skal husets isoleres, der skal trækkes kabler og vægge skal sættes op. Derefter skal vinduer og døre sættes i, og man vil typisk placere en affugter i huset for at undgå skimmel og fugt i husets elementer. Når huset er affugtet vil den sidste etape gå i gang, og derefter går det stærkt.

Til sidst vil man typisk gennemgå huset for at sikre sig, at alt er som det skal være. Hvis det er tilfældet, vil du få nøglerne til dit nye hus, og så er det bare med at flytte ind og nyde det nye hus med hele familien.