Barn leger med stikkontakt

Børnesikring af hjemmet: 7 gode tips til et sikkert hjem for små børn

Er der en lille en på vej, eller har du i forvejen små børn i hjemmet, som godt kan lide at udforske alt, hvad de kommer i nærheden af, kan det være en god idé at overveje børnesikring.

Hjemmet rummer mange potentielle farer for de små, og derfor kan det være en god idé at sørge for børnesikring for at sikre, at alle aspekter af huset er sikre for små nysgerrige hænder.

I denne artikel giver vi dig 7 gode tips til børnesikring af dit hjem, så du kan gøre din bolig sikker og tryg for dine børn.

1. Børnesikring af vinduer

Har du mange vinduer i hjemmet, som er lettilgængelige for små børn at kravle op til, kan det være en god idé at bruge vindueslåse og -stop for at forhindre barnet i at åbne vinduerne for meget. På den måde mindsker du risikoen for, at barnet åbner vinduet og falder ud.

2. Børnesikring af skabe og skuffer

Små børn kan godt lide at kravle rundt og udforske verdenen omkring dem, og er man ikke opmærksom, kan de hurtigt finde på at kravle op i skuffer eller hive ting ud af skabe. Hvis du vil undgå dette, kan det være en mulighed at installere låse eller børnesikringer på skabe og skuffer. Dette er særligt en god idé at gøre på de skuffer og skabe, som indeholder rengøringsmidler, medicin eller skarpe genstande.

3. Sikkerhedsgitter ved trappen

Har du trapper i din bolig, kan det være en god idé at installere sikkerhedsgitre ved toppen og bunden af trapperne. På den måde forhindrer du barnet i at kravle op og ned ad trappen, og mindsker dermed risikoen for, at barnet falder ned ad trappen og slår sig.

Boernesikring af boligen

4. Stikkontakter og ledninger

Stikkontakter kan udgøre en potentiel fare, hvis et barn stikker sine små fingre ind i dem. Derfor kan du med fordel investere i dæksler og sikkerhedslåg, som du kan montere på stikkontakterne, så de er dækket til, når de ikke er i brug. Dermed er stikkontakterne ikke nær så lettilgængelige for små børn, som kan finde på at stikke deres fingre eller andre genstande ind i dem.

Ledninger kan ligeledes udgøre en potentiel fare, hvis barnet bliver viklet ind i dem, eller hvis barnet finder på at trække i ledningen. Her kan du vælge at investere i ledningsholdere eller ledningsdæksler til dine ledninger.

5. Installation af termostatisk blandingsbatteri

Når du har små børn, kan det være en fordel at have et termostatisk blandingsbatteri i brusere og badekar. Med et termostatisk blandingsbatteri undgår du pludselige temperaturændringer i vandet, da batteriet blander det kolde og varme vand, så det holder den samme temperatur. På den måde sikrer du en mere behagelig vandtemperatur, og undgår, at dit barn brænder sig på det varme vand. Hos Byens VVS kan du få hjælp til installation af et termostatisk blandingsbatteri.

6. Montering af toiletlås

Små børn er ofte fascinerede af toiletter, og kan finde på at åbne låget eller smide ting ned i toilettet. Derfor kan det være en god idé at montere en toiletlås på toilettet, som kan forhindre barnet i at åbne låget, og mindske risikoen for at barnet falder i eller kaster ting i kummen.

7. Børnesikring på badeværelset

En dørstopper til badeværelsesdøren og skridsikre måtter kan foruden ovenstående være med til at øge sikkerheden på badeværelset. Vand kan gøre gulvet glat, især på badeværelset. Derfor kan det være godt med en skridsikker måtte, der kan være med til at forhindre barnet i at falde.

En dørstopper kan have flere funktioner afhængig af, hvordan den bruges. Den kan både bruges til at forhindre, at barnet kommer til at klemme sine fingre i døren, samtidig med at den kan være med til at forhindre, at barnet kommer til at låse sig selv inde på badeværelset.