Brug efterårsferien til at rydde op i dit hjem

Oprydning i efterårsferien

Når vi flytter, benytter vi typisk lejligheden til at få ryddet op i alle vores ting. Det ender for det meste ud med mange sække til genbrug og endnu flere sække til lossepladsen. Det er bare sådan, at rod over tid udvikler sig, så hvis man ikke skal flytte foreløbigt, kan det måske være en god idé at bruge efterårsferien på en grundig efterårsoprydning.

Når rodet hober sig op, kan det være svært at tage sig sammen til at få styr på det. I en travl hverdag og weekender der er fyldt op med planer, kan det også være svært at nå – i hvert fald bliver det ikke prioriteret af rigtig mange familier.

Derfor er rod ikke godt for dig og din familie

Det kan dog godt betale sig, at dig og din familie begynder at prioriterer omfattende oprydninger i hjemmet lidt mere, end hvad der måske har været tilfældet førhen.

Rod er nemlig en kæmpe stressfaktor i hverdagen. Du kender nok følelsen af at sidde på arbejdet og blive stresset over, at der ikke er tid til at få ryddet op. At opvasken efter gårsdagens aftensmad nok heller ikke bliver ryddet op i dag. Det giver dig dårlig samvittighed, fordi du måske i virkeligheden hellere vil prioritere noget andet end oprydning på dine hverdagsaftener.

Rod lugter, belaster helbredet, og det gør dig flov, når du får ubudne gæster. Når du er stresset, flov og har dårlig samvittighed, smitter det af på din familie og det overskud, der bliver krævet af dig som mor. I stedet for at bruge tiden på alle de dårlige tanker, er det måske bedre at komme i bund med oprydningen en gang for alle og så holde det ved lige – i hvert fald hvis det gør både dig og din familie gladere.

Det skal du gøre med dit rod

Lej et depotrum til dit rod

En af grundene til at et oprydningsprojekt kan virke så omfattende og uoverskueligt, er blandt andet alle de genstande, man har i hjemmet, som man ikke ved, hvor skal hen. Hvad skal smides ud, hvad skal gemmes i et depotrum og hvad må stadig have en plads i huset?

Helt grundlæggende kan man sige, at der findes forskellige kategorier af rod. Der er det, der kan gives til genbrug. De genstande der roder, og ikke bliver brugt, men stadig fungerer, og er pæne. Så er der det, der bare ikke bliver brugt, men som måske har værdi. I dag har man en masse forskellige muligheder for at sælge sine genstande, hvis man vurderer, at andre kunne få glæde af dem.

Det kan også være, at du har mange ting, som har værdi for dig, eller kan have værdi for din familie på et senere tidspunkt. I så fald kan det være en god løsning at undersøge hvilke muligheder, der er inden for leje af depotrum til opbevaring.

Ofte er prisen på leje af depotrum lidt billigere, når man kommer lidt udenfor de større byer. Bor man for eksempel i Aarhus, kan det være en god idé at undersøge muligheder for leje af depotrum i Horsens eller andre omkringliggende byer.

Endeligt er der det rod, der kan smides direkte ud. Gamle ting der over tid har hobet sig op i dit hjem. Sortering af det mest effektive våben mod rod – det handler nemlig om at skille sig af med alt det, man i virkeligheden ikke behøver. På den måde bliver det også nemmere at holde oprydningen ved lige.