Disse 3 ingredienser hjælper dig af med skæl

Skæl er stadig et tabu, selvom der er flere og flere som får skæl på et eller andet tidspunkt i deres liv. Døjer du med skæl, ved du også hvor ubehageligt og generende, det kan være. Heldigvis er det ikke nødvendigt at bruge mange penge på en skælshampoo eller lign., hvis der er lavvande i kassen. Du har nemlig sandsynligvis mange af remedierne, til at få bugt med skæl, stående i køkkenet.

Nedenstående produkter finder du alle sammen i køkkenet, og de er desuden ikke særlig dyre at købe, hvis du er løbet tør. Du kan derfor nemt og billigt komme i gang med din egen hjemmelavede hårkur mod din skæl.

Æblecidereddike

Æblecidereddike er ikke kun en god ingrediens til at spice dine salater op. Det er også et genialt produkt til at hjælpe dig af med din skæl. Lav din egen skæl hårkur ved at blande en del æblecidereddike med lidt vand. Påfør blandingen i dit hår og hovedbund, og lad det sidde et par timer. Brug gerne en sprayflaske, da det gør det nemmere at fordele i hår og hovedbund.

Når tiden er gået, kan du vaske og skylle håret grundigt. Hvis du giver dig selv denne behandling et par gange, skulle du gerne være fri for skæl.  En bonus er, at æblecidereddike desuden er godt til at give dit hår glans.

Kokosolie

Kokosolien har efterhånden opnået en kultstatus, da der næsten ikke er grænser for, hvad produktet er godt for. Det gælder også dit hår og din hovedbund. Har du ikke æblecidereddike på lager, eller er du bare ikke fan af den hidsige lugt, så prøv at lav en kur af kokosolie. Kokosolien indeholder bl.a. fedtsyren Laurinsyre, som er bakteriedræbende, og derfor er kokosolien ideel til at bekæmpe skæl. Hvis du ikke bryder dig om at lugte af kokos, kan du i mange supermarkeder købe en olie uden duft og smag. Derudover findes de i økologiske og naturlige varianter, så du ikke påfører alskens kemikalier i håret.

Tag en lille smule i hånden og fordel det i hovedbunden. Lad det sidde en lille times tid eller natten over, så hovedbunden får godt med pleje. Herefter skal du bruge almindelig shampoo og balsam. Husk at påføre shampoo i håret, inden du gør det vådt. Hvis du gør håret vådt først, risikerer du, at du ikke får olien ud af håret.

Olivenolie

Endnu et produkt, du med garanti har i køkkenet, er olivenolien. Olivenolien er rigtig god til at give håret fugt og pleje, og derfor er den også rigtig god, hvis du har skæl. Du skal blot massere et par spiseskefulde olie ind i hovedbunden og lade det sidde 20 min. Når olien har siddet i den angivne tid, skal du sørge for at skylle og vaske håret grundigt, så der ikke er noget olie tilbage i håret.

Vær sikker på, at det er skæl

Skæl og tør hovedbund minder om hinanden og bliver derfor ofte også forvekslet med hinanden. Det er derfor vigtigt, at du ved, hvilken type skæl du har, da det kan have indflydelse på, hvor godt kurene virker. Er du i tvivl, bør du snakke med lægen, så han eller hun kan fastslå, hvilken type, der er tale om.