Derfor skal I have et testamente, når I ikke er gift endnu

Det er en god idé at have et testamente, når I er ugifte

Det er aldrig sjovt at tale om døden, men døden er nu en gang en del af livet, som vi ikke kan undgå. På et eller andet tidspunkt skal alle dø, og når det sker, bliver der sat nogle hjul i gang. Processen er vigtig at forstå, og det er endnu vigtigere at sikre sig fornuftigt.

Der er nemlig stor forskel på, om man er gift eller ej, og om man har børn eller ej.

Og det kan have stor indflydelse på de, der skal arve efter en afdød, at der er styr på alle detaljerne om arven efter en afdød.

Det kan nemlig gå grueligt galt i de værste tilfælde, hvor man ikke har sikret sine efterladte med et testamente.

Den 4-årige der tvinger familien til at flytte

Et eksempel på, hvor galt det kan gå, forklares godt på bloggen hos denne advokat i Hadsten. Her tages der udgangspunkt i en lille familie med mor, far og en lille datter på 4 år. Forældrene er ikke gift, og de har ikke et testamente.

Faren dør, og det betyder i sidste ende, at mor og datter må flytte fra huset, de bor i.

Det må de, fordi arveloven er strikket sådan sammen, at uden testamente og uden at være gift, vil ægtefælden ikke arve – det vil kun børnene. I dette tilfælde er det den 4-årige datter, og hun arver farens halvdel af huset.

Hun kan dog ikke eje halvdelen af et hus, fordi hun ikke er over 18 – indtil da skal arven være i et forvaltningsinstitut. Moren er tvunget til at købe sin datter ud af huset, eller også må de sælge huset. Har moren ikke råd til at købe den anden halvdel af huset selv, må de flytte.

Advokaten kan hjælpe med testamentet

Advokaten hjælper med dit testamente

Ovenstående eksempel er selvfølgelig lidt af et skrækeksempel, men det understreger vigtigheden af at have et testamente i det tilfælde, at man skulle afgå ved døden.

Advokater er de mest oplagte at søge hjælp til testamenter hos, og det er også dem, der har den største ekspertise inden for testamenter.

Der er nogle formkrav og formalia i forhold til testamenter, der kan gøre det værd at tage forbi en advokat.

Ikke desto mindre er det hos flere advokater en relativt simpel proces at få lavet et testamente. Advokaterne kan hurtigt skrive et testamenter, som overholder de krav, der er i forhold til testamenter, og de kan guide om gode ideer.

Testamentet giver sikkerhed og ro

Som nævnt i indledningen, er det ikke rart at tale om døden, men et testamente vil give mange en følelse af ro. Især hvis man ikke er gift, og ens partner risikerer at stå tomhændet tilbage efter et dødsfald, vil det give noget sikkerhed at have testamentet på plads.

Især som i eksemplet med datteren, der arver et halvt hus, giver det mening at have styr på ønskerne efter dødsfaldet.

Er man ikke gift, vil det først være ens børn, der arver, og er der ingen børn, vil det være ens forældre. Har man fundet sammen med sin partner senere i livet, er det ikke utænkeligt, at man har købt et hus uden partneren.

Er man ikke gift, og har man ikke overdraget en del af huset, vil man så tvinge sin partner til at købe huset eller at flytte.