Vidste du, at du kan se medikamenters indlægssedler online?

Elektroniske indlægssedler

Internettet byder på alskens muligheder for så godt som alt – i hvert fald så længe det kan foregå digitalt. Mere og mere kan dog klares gennem skærme og teknologi, ikke mindst oplysning af dem, som gerne vil vide noget mere.

Der findes tutorials, kurser, vidensbanker og meget mere for dem, som vil vide mere om et eller andet. Det gælder også produkter, der har indlægssedler. Altså typisk det, man kan købe på apoteket.

Hvor selve købet på apoteket nu også er rykket online, ligesom det er med så mange andre ting, så er indlægssedlerne det også.

Der er selvfølgelig stadig indlægssedler med i æskerne med lægemidler, men indlægssedlerne kan også findes online.

Den store database over indlægssedler

Egentlig burde det ikke komme som den store overraskelse. Vi har tendens til at samle information i bekvemme samlinger online, så vi altid hurtigt kan finde noget, vi skal bruge.

Siden hedder indlaegssedler.dk,  og ud over selve teksten på de indlægssedler, der ligger i databasen, er der også andet information. Der er eksempelvis billeder og videoer, som handler om brugen af medicin, som skal underbygge den skrevne information.

På den måde er det nemt og bekvemt at finde indlægssedler, uden man skal have gemt de fysiske sedler fra ens produkter.

Faktisk er databasen taget et skridt videre. Der er endda lavet en app, som kan holde styr på ens indlægssedler. Den er gratis og kan downloades til både iOS og Android.

De elektroniske indlægssedler følger med produkterne online

Når man handler online og støder på et produkt, hvor der følger en indlægsseddel med, er det som regel let at finde den elektroniske indlægsseddel for det enkelte produkt.

For at tage et eksempel, kan vi kigge på Danmarks første online apotek, Webapoteket, og et produkt som Glucosamin.

Her finder man et link til databasen med indlægssedler lige under billedet af produktet.

På den måde får man hurtigt fortalt, at det er et lægemiddel, der er tale om, og at man skal bruge det som et. Og at man kan læse indlægssedlen, allerede inden man køber produktet, hvis man følger linket og finder produktet i databasen.

Man får gjort interesserede opmærksomme på indlægssedlerne, og man får samtidig dirigeret dem i den rigtige retning.

Husk at læse indlægssedlerne

Husk at læse indlægssedlen

Der er mange, som ikke læser indlægssedlerne på den medicin eller de lægemidler, de har købt. Det er en skam, fordi der står vigtige oplysninger om den medicin, man skal til at bruge.

Det er værd at huske på, at det er stoffer, som er beregnet til at have en aktiv effekt på en eller flere dele af ens krop. Det er ikke uvæsentligt, hvordan stofferne fungerer, og hvordan det eventuelt kan påvirke kroppen på en uhensigtsmæssig måde.

Det er trods alt et faktum, at det er de færreste stoffer, der slet ikke har bivirkninger. Heldigvis er det mange produkter, som har få og relativt milde bivirkninger, men der kan altså ske en uhensigtsmæssig reaktion i kroppen.

Indlægssedlen indeholder nemlig information om eksempelvis, hvad man skal være opmærksom på i forhold til kombination med anden medicin og allergier.

Bliver vi i eksemplet med Glucosamin, vil man eksempelvis på indlægssedlen se, at man ikke skal være allergisk for skaldyr, hvis man skal tage lægemidlet. Det har sitet også skrevet om produktet, men det er ikke noget, der lige er til at gætte – derfor skal man altid læse indlægssedlen.