Derfor er træning så vigtigt for familiens hund

Det er vigtigt at træne din hund

Mange drømmer om at få en hund, og faktisk findes der op mod 550.000 hunde i Danmark. Når vi får en hund, er det vigtigt for os, at den er velopdragen. Det gør hverdagen en del nemmere, da det så ikke er et problem at være væk hjemmefra, have gæster eller møde andre hunde på gåturen.

Det er vigtigt, at man påbegynder både træning og opdragelse lige så snart, man får sin nye hundehvalp. Når hunden er lille består opdragelsen ofte i at lære den, hvor den skal sove, renlighed samt at give den mange indtryk, så den ikke senere hen i livet bliver bange for eksempelvis heste eller biler.

Det er nemlig i hvalpetiden, at vi former vores hund, og tager første spadestik til at få en nem og velopdragen hund, der bringer glæder fremfor frustrationer. For at sikre sig en velopdragen hund påbegynder mange hundeejere ikke blot opdragelse i hjemmet, men tager også hunden med til hundetræning.

Hvorfor hundetræning?

Derfor skal man træne sin hund

En hund skal opdrages lige såvel, som opdrager dine børn. Den har brugt for at vide, hvad der er rigtigt, og hvor grænsen går. Træning er en forudsætning for, at din hund ved, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert.

Gennem hundetræningen bliver din hund aktiveret, og det har den i høj grad brug for. Hunden skal nemlig have sin hjerne stimuleret samtidig med, at den skal have motion. Hundetræningen er både godt for hundens lydighed og aktivitetsniveau.

Helt grundlæggende er formålet med hundetræning, at hunden bliver lydig og nem samtidig med, at den trives. Til hundetræning giver man desuden sin hund mulighed for at være sammen med andre hunde og for at lære, hvordan den skal opføre sig, når den er i selskab med andre hunde. Derudover får dig og din hund kvalitetstid, hvilket din hund altid vil værdsætte.

Dine værktøjer

Brug en hundeklikker til træning af din hund

Inden man begynder til hundetræning, er det en god idé at anskaffe sig det rette udstyr. På den måde er man sikker på, at træningen bliver effektiv, og at man samtidig har de rigtige værktøjer til også at kunne træne hunden derhjemme eller på gåture.

Der findes et hav af forskelligt udstyr til hunde, og det er derfor vigtigt, at man fastlægger, hvad det er, man i virkeligheden har brug for.

Der skal naturligvis investeres i lidt legetøj, der kan bruges som belønning, og som hunden samtidig kan aktiveres med derhjemme. Det kan dog derudover også være en god idé at anskaffe sig en snor særligt til hundetræningen. En træningsline til hundetræningen bør ikke være mere end et par meter lang, da hunden skal kunne løbe med den, når du slipper den.

Mange hundeejere har desuden fornøjelse af en såkaldt godbidstaske, som gør det muligt hurtigt at belønne hunden med godbidder, hvis den gør noget godt. På den måde forbinder hunden handlingen med en belønning, og efter mange gentagelser hjælper det også til at gøre den velopdragen.

Endelig findes der en hundeklikker, som anses som værende et meget effektivt værktøj i forbindelse med hundetræning. Hos mange hundetrænere kan man få decideret klikkertræning. Træningen går ud på, at man skal få hunden til at forbinde klikket med en godbid. På den måde bliver et klik en slags belønning, og man lærer derved hunden at få lyst til at opnå, det man gerne vil have den til.

En hundeklikker bruges både til lydighedstræning, agility og derudover også som redskab når der skal trænes servicehunde.