Gør havearbejdet til en leg

Havearbejdet bliver en leg

Nu er vi ved at nå den tid på året, hvor det rent faktisk er skønt at skulle ordne haven. Solen skinner og dagene bliver længere. Vi vil derfor hellere arbejde udenfor end vi vil være indenfor. Der er dog stadig et par enkelte gøremål som kan være uoverskuelige.

Hækklipning

hækklipning

Det kan være et uoverskueligt projekt, at skulle klippe sin hæk, men det er bare så vigtigt, at vi i hvert fald får den klippet mindst to gange om året. Når man klipper sin hæk, er det jo ikke fordi, at det tager lang tid at få den klippet. Det er mere det, at den skal være lige, og at der er en del oprydning efterfølgende. Man skal samle alle blade og grene op, som man har klippet af. En måde hvorpå man kan gøre det lettere, er ved at anskaffe sig en hækklipper, som ikke er tung og som eventuelt heller ikke har en ledning. Det gør arbejdet mere overskueligt. Derudover skal du ikke klippe hæk når det blæser, da det vil tage dig lang tid at få samlet alt dit affald sammen. Hvis hækklipningsprojektet virker helt uoverskueligt, er der hjælp af hente hos en professionel havemand.

Græsslåning

græsslåning

Når solens stråler rigtig begynder at varme igennem, kan dette også ses i haven. Alting gror og bliver grønnere, heriblandt vores græsplæne. Græsplænen er en af de ting, som virkelig kan gro, så man tror det er løgn. Første gang den skal slås, er det en fryd for øjet, hvor stor en forskel det kan gøre. Men tiende gang, den skal klippes, kan det hurtigt blive en pestilens. Måden hvorpå man kan gøre dette lettere, er ved at skaffe sig en græsslåmaskine, som har en opsamler. Dette er med til at der ikke ligger løst græs og flyder på plænen, og man slipper derfor for at skulle rive det hele sammen efterfølgende. Har man rigtig meget græs, kan man også anskaffe sig en have traktor, eller en robotplæneklipper.

Plant, vand og lug

plant vand og lug din have

I slutningen af maj måned, hvis temperaturen er til det, er det en god ide at begynde at plante dine sommerblomster i jorden og dine urter i køkkenhaven. Vær dog sikker på at der ikke længere er nattefrost, før du begynder at plante. Når du først har plantet blomster, urter m.m., skal du huske at vande haven jævnligt. Er det meget varmt i vejret, skal der ekstra meget vand til. Regner det i nogle dage, behøves haven ikke nær så meget vand. Derudover er det vigtigt at du får luget alt ukrudtet væk, så det ikke får lov til at sprede sig mellem dine bede og andre steder. Her er det vigtigt at man får hele roden med op, så ukrudtet ikke kommer igen.

Hvis alt dette virker uoverskueligt, er der også råd for dette. Du kan tage kontakt til en havemand, som kan udføre arbejdet i både Aarhus, Hadsten og omegn.