Disse ting må du IKKE glemme, når du skal på ferie

Sommerferien venter lige rundt om hjørnet, og det betyder, at rigtig mange danskere skal på ferie. Uanset om du og familien holder ferie i udlandet eller i Danmark, er det vigtigt at huske det hele, når familien skal afsted. Vi har samlet en række af de allermest nødvendige ting, som du absolut ikke må glemme på rejsen.

Pas

Vi kommer ikke udenom, at du og resten af familien skal medbringe jeres pas, hvis I har planer om at rejse uden for landets grænser. Passet skal helst være til at få fat i, så derfor bør du opbevare det i en håndtaske eller lign., så du nemt kan finde frem til det, skulle det blive nødvendigt.

Derudover bør du også tjekke op på, om dit pas er gyldigt. Der er ikke meget ved at starte sin ferie med et udløbet pas, der gør, at du ikke kan komme med ombord på flyet. Så få det nu tjekket, og sørg for at bestille tid til et nyt i god tid. Det kan nemlig tage helt op til 15 dage at få lavet et nyt pas.

Kreditkort

Holder du ferie i Danmark, er der som regel ikke nogle problemer med at handle med hverken kreditkort eller kontanter. Du skal blot huske dem, hvis du har planer om at bruge lidt penge på turen. Skal du derimod til udlandet, bør du tjekke op på landets valuta, og om der tages gebyr for at bruge dit kreditkort i landet. Nogle gange kan det være en fordel at hæve penge og veksle dem til den lokale valuta. På den måde ved du, hvor meget du har at gøre med, samtidig med, at du slipper for høje gebyrer i automater og butikker.

Sygesikringskort

Det gule sygesikringskort gælder i hele Danmark, men udenfor landets grænser skal du have fat i det blå sygesikringskort, hvis du har behov for lægehjælp under rejsen. Det blå sygesikringskort kan du bestille gratis, og det tager ca. 2-3 uger at komme frem.

Medicin og insektmidler

Får du receptpligtig medicin, er det selvfølgelig rigtig vigtigt, at du husker det. Det kan godt blive svært at få fat i receptpligtig medicin i udlandet, måske endda umuligt, så derfor må du endelig ikke glemme dette. Opbevar gerne medicinen i originalemballagen og sørg for at tjekke op på reglerne ift. pillepas i det pågældende land.

Derudover skal du selvfølgelig huske den almindelige håndkøbsmedicin på rejsen som eks. hovedpinepiller (panodil eller pamol), ipren og imodium plus (mod diarré). Mange oplever at døje med hovedpine pga. varmen og/eller dårlig mave pga. de mange fremmedartede bakterier sydpå, og derfor er disse håndkøbsmidler guld værd at have med hjemmefra.

Ydermere bør du også huske at pakke nogle forskellige produkter mod insekter og insektbid. Det kan eks. være kløestillende spray, myggespray eller en insektstift. Alle typer af insektmidler kan du købe på et apotek online, hvor du samtidig også har mulighed for at bestille din receptpligtige medicin.

Solcreme

Uanset hvor ferien går til, vil en solcreme være et must at have med på rejsen. Ikke alene slipper du for at huske at købe solcreme hos den lokale købmand, du slipper også for unødvendige kemikalier, hvis du på forhånd har medbragt en solcreme som du ved hvad indeholder. Husk også en god after sun med aloe vera som kan lindre en eventuelt solskoldet hud.

Mundbind

Det kan være en rigtig god idé at medbringe mundbind hjemmefra. Særligt, hvis det er et lovkrav i det land, du rejser til. Hvis du sørger for at købe CE godkendte mundbind hjemmefra på et apotek online, er du også sikret dig, at de overholder den standard og de regler, de skal.