Guide: Sådan bruger du din balsam korrekt

Et flot og sundt hår kræver en god pleje, så det kan blive ved med at holde sig flot. Det kræver som oftest en del hårprodukter som eks. shampoo, balsam, hårkur og des lige. Men selvom du måske har alle de rette produkter, er det også vigtigt, at du bruger produkterne rigtigt, hvis du skal have det optimale ud af dem. Her får du en guide til, hvordan du bruger din balsam korrekt.

Brug din balsam til sidst

Skal du have det optimale ud af din hårvaskerutine, så skal du sørge for at bruge din balsam til sidst. Når du gør håret vådt, åbner du for skællagene i håret. Det giver din shampoo bedre mulighed for at rense håret i dybden. Din balsam lukker skællaget igen, og derfor skal du bruge den til sidst. Hvis du bruger en hårkur som en del af rutinen, skal du bruge den efter shampoo, men før balsam.

Håret skal være håndklædetørt

Når du har vasket dit hår med en mild og nærende shampoo, er det tid til din balsam. Men, inden du putter din yndlingsbalsam i håret, bør du lige vride håret for vand. Din balsam virker ikke optimalt, hvis håret er vådt. Når du har vredet håret for vand eller tørret det med håndklædet en lille smule, kan du herefter påføre din balsam. Husk, ikke at bruge for meget, da det tynger håret. Mængden afhænger meget af længden på dit hår, og hvor slidt det er.

Brug også din balsam i hovedbunden

Rigtig mange af os er blevet fortalt, at vi endelig ikke må komme balsam i hovedbunden, fordi det fedter og tynger håret. Er du en af dem, som ikke bruger balsam i hovedbunden, kan du godt begynde. Vores hovedbund har faktisk rigtig godt af at blive fugtet med en god og nærende balsam, så derfor er det bare om at komme balsam i hovedbunden også. Sørg for at skylle håret grundigt, så du ikke ender med rester af balsam i håret og i hovedbunden. Her er det også vigtigt, at din balsam ikke er fyldt med skadelig kemi eller alverdens andre kemikalier, da disse ikke er gode for håret. Vælg derfor gerne en balsam uden parfume, silikone og lign., som eks. fra mærket Rudolph Care, der er svanemærket og med naturlige og økologiske ingredienser.

Lad balsam sidde i nogle minutter

kvinde-påfører-balsam-i-haaret-på-tid

Bagpå de fleste flasker med balsam er der som regel en lille vejledning til, hvordan du bruger den. Det er bare ikke særlig tit, at denne vejledning følges. En balsam skal helst sidde et par minutter, hvis den skal have lov at virke optimalt. Der er derfor ingen grund til, at du lader balsammen sidde i meget længere tid, da dette resulterer i, at håret bliver tynget af det. Samtidig er det også ret vigtigt, at du ikke skynder dig at skylle balsammen ud efter et halvt minut, da den dermed ikke får lov at fugte håret ordentligt. Du skal som minimum lade den sidde i 2-3 minutter, alt afhængigt af hvad der står på flasken.

Vælg den rette balsam

Nu hvor du ved, hvordan du skal bruge din balsam korrekt, skal du også vælge den rigtige til dit hår. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af balsam. Til fint, krøllet, farvet eller tykt hår. Sørg for at vælge din balsam ud fra, hvilken hårtype, du har. Derudover er det vigtigt, at du vælger en mild og nærende balsam, som kan fugte og pleje håret uden en masse skadelig kemi.