Djursland er langt fra bare at være næsen på Jylland

Djursland

Djursland er et af de områder i landet, som nogle vil betegne som Udkantsdanmark. Det er blandt andet fordi, befolkningstætheden ikke er den samme som for burhøns, og det er der nogle, der ikke er så vilde med.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Djursland ikke har noget at byde på. Faktisk findes der en masse ting at tage sig til på Djursland.

Der er endda noget for de fleste at tage sig til, modsat storbyen, hvor man er tvangsindlagt til beton så langt øjet rækker eller en indhegnet portion frisk luft i en park.

Bylivet er ikke dødt på Djursland.

Selvom der blandt andet er frisk luft at finde i rigelige mængder på Djursland, starter vi med bylivet i området. Der findes trods alt byer og byliv, hvor man kan shoppe og få sin lyst til beton og kultur stillet.

Der findes eksempelvis både museum, mange indkøbsmuligheder og ejendomsmægler i Auning. Der findes en af Danmarks bedst kendte kulturinstitutioner i Ebeltoft. Hele tre gågader og historiens vingesus i Grenå.

Området byder på en masse specialbutikker med lokale specialiteter spredt ud over hele området, og der er altid noget at tage sig til i en af byerne rundt om på Djursland.

Friskere end frisk luft

Frisk luft på djursland

Modsat de trafikerede storbyer kan man på Djursland finde rigtig frisk luft. Ikke aircondition, ikke tilsat os fra tusinder af biler, ikke andet end en dejlig brise.

Tag ud til Kattegat og mærk hvordan havluften kan give dig energien tilbage, og fornem saltet i luften, når bølgerne slår ind over stranden.

Tag ud i Mols Bjerge og nyd synet af de store vidder, der ligger for dine fødder, mens du kan trække vejret dybt.

Naturen spiller en stor rolle for Djursland, og den er et af de store trækplastre. Her finder du natur, som du ikke finder andre steder i landet, og der er rig mulighed for at komme på tur i nationalparken Mols Bjerge.

Mere hus for pengene

Mens tid er, kan man stadig få meget mere hus for de samme penge, end man kan mange andre steder i landet. Det er noget, der især kan komme børnefamilier til gode, fordi de af åbenlyse årsager som regel godt kan bruge mere plads.

Når man for en million kroner i de store byer knapt kan få en et-værelses lejlighed i nogenlunde stand – sådan er situationen nogle steder – så kan man flere steder på Djursland finde et fornuftigt hus til samme pris.

Kunne man godt tænke sig, at begge sine børn fik sit eget værelse, at man har en have de kan lege i, og at man ikke skal parkere sin cykel i stuen, bør man altså overveje at flytte lidt ud fra byen, og her er Djursland oplagt.

I det hele taget kan man få meget bolig for pengene på Djursland, men spørgsmålet er, hvor længe det varer ved. Nogle tal peger nemlig på, at boligpriserne i områder som Djursland stiger hurtigere, end priserne gør i de store byer.