Her er løsningen til familier med alt for mange ting

Opbevaring af ting

Som familie vil man ofte opleve, at tingene hober sig op – bogstavelig talt. Børnene vokser ud af sit tøj og bliver trætte af deres legetøj, og det er ikke altid, man kan følge med, når det kommer til oprydning og udsmidning.

Der er derfor ikke noget at sige til, at der på et tidspunkt bliver lidt for mange ting i huset, så det bliver svært at blive ved med at holde orden. For mange ting på for få kvadratmeter er nemlig ofte en anledning til rod, som på sigt bliver uoverskueligt – selv for de sejeste forældre.

Problemet er for mange den store affektionsværdi, som børnenes gamle legetøj og andre ejendele får – både for voksne og børn. Det kan derfor være svært at skille sig af med tingene, selvom man burde. Af den årsag er flere og flere begyndt at benytte nogle af de mange muligheder for opmagasinering, der tilbydes i dag. Mange lejer nemlig depotrum til deres ejendele, og det er i mange tilfælde også en perfekt løsning til familier, der ganske enkelt har for mange ting.

Ryd op og sortér

Inden man benytter sig af leje af depotrum er det dog vigtigt, at man får ryddet op. På den måde kan man starte på en frisk, og i samme omgang finde ud af, hvad der skal være i huset, og hvad der kan opbevares i et depotrum.

Gammelt tøj, legesager og diverse tegninger kan måske godt finde plads i depotrummet, mens det der stadig bruges meget naturligvis hører hjemme i boligen. Ved at sortere alle familiens ejendele i bunker, kan man hurtigt danne sig et overblik over, hvilke ting der skal hvorhen.

I samme omgang får man desuden ryddet godt og grundigt op, og får skillet sig af med de ting, man kan undvære. Efter sådan en oprydning og sortering, vil man hurtigt opleve, hvordan rodet føles langt mere overskueligt samtidig med, at hjemmet virker knap så rodet.

Så stort skal et depotrum være

Depotrums størrelse

Hvis du er en af dem, der har besluttet dig for at leje et depotrum til dig og din familie, er næste skridt måske, hvor meget plads du i virkeligheden har brug for. Det er jo svært at vurdere, hvor stort et depotrum du har brug for.

Jo større depotrummet er, jo mere vil det som regel også koste. Der kan dog være en fordel ved at vælge et depotrum lidt uden for de store byer. Et depotrum i Aarhus eller København vil ofte være dyrere, end de muligheder der er for leje af depotrum uden for de store byer.

En god tommelfingerregel er dog at regne med en kubikmeter pr. ti flyttekasser, du har. Der er desuden meget plads at spare, hvis man formår at indrette sit depotrum strategisk godt.