Ferie i østen betyder spændende mad – og Imodium

Ferie i ØstenØstens mystik og varme klima tiltrækker mange danskere, der er trætte af de mildest talt ustabile somre herhjemme. Det kan man jo ikke klandre dem for, fordi der er meget at se og opleve ud over selve klimaet, som er nok for de fleste.

Det er ikke alt, man kan opleve i eksotiske egne, som er lige behageligt at løbe ind i. Selvom man tager afsted for at ligge på stranden eller opleve kulturen, kan man også løbe ind i forskellige lidelser, infektioner og dårligdomme.

Når man bor et sted, bliver man efterhånden vænnet til den bakterieflora, der er i det område, og man kan opbygge en større modstandsdygtighed over for miljøet omkring en. Det bliver naturligt nok annulleret, når man tager langt væk.

Husk Imodium og andet medicin

En ting der dog er tilrådeligt at have med, når man tager så langt østpå i sin ferie, er Imodium eller lignende produkter. Der er en grund til, at begrebet ’rejsemave’ er en reel ting, som folk oplever – særligt når de er ude i lande, der ligger langt hjemmefra.

Imodium er et af de produkter, som er blevet synonym med typen af produkt og ikke bare produktet selv. Ligesom Jacuzzi faktisk er et mærke af boblebad, og nogle kalder alle smartphones for iPhones.

Under alle omstændigheder er det for de fleste meget tilrådeligt at have en eller anden form for medicins oppakning med. Imodium modvirker diarré og kan lindre hurtigt, men også medicin mod sådan noget som feber og lignende er rart at have ved hånden.

Og så er det selvfølgelig også en anbefaling at have fået de relevante vacciner, inden man tager afsted.

Mad er en klassisk infektionskilde

Mad fra gadekøkkener kan være en farlig infektionskilde

I Østen er der andre traditioner inden for den måde, man laver mad på og håndterer madvarer, som ikke altid stemmer overens med den måde, vi gør det selv.

Nogle steder er der heller ikke faciliteterne til at opbevare og bearbejde mad på en måde, som holder alle bakterier og lignende ude af maden. Det kan simpelthen være umuligt for nogle steder at følge den procedure, vi har i Danmark.

Man kan altså sagtens rende ind i noget mad, som ikke har helt det samme niveau af hygiejne, som vi har i Danmark, og det er en klassisk kilde til infektioner.

Bliver maden eksempelvis ikke opbevaret optimalt, kan der komme parasitter og bakterier i den, som kan udvikle sig, og bliver maden ikke tilberedt på en måde, som slår parasitterne eller bakterierne ihjel, ender de inde i kroppen.

Overvej rejsetiden

Især når man snakker om ture til det fjerne Østen, som let kan tage 10 timer eller mere, er der også hjælpemidler at hente til selve turen. Det er for de fleste ikke særlig rart at befinde sig 10 timer i et fly og måske et par timer før og efter i en lufthavn.

Man kan derfor overveje, om eksempelvis en sovepille kunne hjælpe på de mange timers flyvetur, så man når lidt mere udhvilet frem. Det kan i øvrigt også være relevant, når man er landet, og ens krop oplever en masse jetlag, så man kan ramme den lokale døgnrytme.

Endnu en ting, man kan overveje til flyveturen, er noget mod luftsyge. Det er ikke så mange, der bliver luftsyge – en pendant til søsyge og køresyge, bare i fly – men har man den tendens, bliver det en meget lang tur.

Ligeledes kan noget afslappende måske hjælpe på en mild klaustrofobi på en lang flyvetur.