Er du nybegynder i ginuniverset?

gin

Er du helt grøn på gin, så frygt ej. Der findes nemlig en lang række muligheder for at gå på opdagelse i ginuniverset blandt luksus og premium gin og tonics, uanset om du er nybegynder eller er en erfaren ginentusiast.

Her kan du ligeledes få rådgivning af kompetente entusiaster, så du kan starte din ginrejse i trygge hænder – uanset om det er i butik, på barer eller sågar online.

Hvad er gin?

Gin er en destilleret alkoholisk drik med en alkoholprocent på minimum 37,5 %, vis base er bygget på enebær. Et fælles kendetegn for gin er, at de alle består af en smagsneutral base, som typisk er udvundet af korn. Dette kaldes også for et alkoholisk ”base-destillat”. Gin har en lang historie bag sig. Faktisk skal vi helt tilbage til 1600-tallet, hvor en hollandsk professor opfandt en alkoholisk drik baseret på enebær, der skulle fungere som et lægemiddel mod nyreproblemer. England har efterfølgende forfinet fremstillingsmetoden og siden da, er ginnen blevet videreudviklet til det, vi kender i dag. Det som særligt kendetegner ginnen er, at det omfavner et bredt publikum på grund af de uendelige varianter og smagsnuancer. Gin har en kompleks fremstillingsproces og kan gen-destilleres alt efter, hvilke smagsnuancer der tilsættes. I slutningen af processen tilsættes vand for at fortynde ginnen og derved ramme den rette alkoholprocent.

Udvalget af gin

Vi har nok alle prøvet at smage en gin & tonic. Men vidste du, at udvalget af gin spænder vidt til alt lige fra klassisk gin, til tør og til sød? Gin produceres i hele verden og forekommer i forskellige prislejer alt efter brands og type. Flere producenter benytter sig af at tilføje deres egne smagsgivere, også kaldet botanicals, så ginnen får sin egen unikke karakteristiske smag. Botanicals er smagsgivere baseret på frugter, bær, planter og urter. Dette kan for eksempel være vindruer, som giver smagen et strejf af frugtig sødme. Fælles for alle gintyper er dog den tørre fyrrenålssmag, som stammer fra enebærrene.

De mest gængse botanicals er:

  • Enebær
  • Koriander
  • Citrusfrugter
  • Kardemomme
  • Kanel
  • Orrisrod
  • Lakridsrod
  • Angelikarod

Udover smagsgivere har fremstillingsmetoden også indvirkning på, hvilken smagsnuance gintypen får. For eksempel indeholder Dry Gin kun 0,1 g sukker pr. liter, hvilket giver den en meget usødet, klassisk og tør smag. Nogle af de mest velkendte gintyper er London Dry Gin, Old Tom Gin og Navy Strength Gin.

gin drinks

Tag på ginsmagning – også virtuelt hjemme i stuen

Hvorfor ikke samle en gruppe venner og tage på ginsmagning? Ønsker du at tage på ginsmagning findes der et utal af ginbarer, som tilbyder at udfordre dine smagsløg. Ginsmagning er en glimrende måde at stifte bekendtskab med de utallige gintyper på, hvad enten du er i selskab med vennerne, kæresten eller som social begivenhed i din virksomhed. Der findes et hav af ginbarer i både Århus og København og det er sågar muligt at deltage i både online og virtuel ginsmagning. Ginsmagningen skræddersys efter dine smagsbehov, så du er sikret en oplevelse ud over det sædvanlige med smag fra luksus og premium gins fra hele verden. Ved en virtuel ginsmagning får du tilsendt gin og tonics samt garnish til din hjemmeadresse, hvorefter du deltager i en livesending via Facebook. Under sendingen bliver du guidet i, hvordan du laver dine egne drinks samtidig med at værterne står til rådighed med tips og tricks under hele arrangement – præcist som ved en fysisk ginsmagning.