For rigtig mange gør det ikke noget, at der er langt på arbejde

Danskerne har langt på arbejde

Danskerne er ikke bange for at køre langt for at møde på arbejde. Emnet dukker op med jævne mellemrum og i forskellige sammenhænge, men tendensen ligger fast. Vi danskere har det med at installere os selv et godt stykke vej fra vores arbejde.

Sidste år skrev TV2, at gennemsnitsdanskeren i arbejde har 21 km fra sit hjem til arbejdet, og det bliver altså til 42 km, der skal tilbagelægges 5 dage om ugen for de fleste af os. Samlet set bliver det rigtig mange kilometer om året, men tendensen har været opadgående.

Generelt er vi blevet mere villige til at tage længere for at komme på arbejde. Om det så er en billigere eller bedre bolig, eller om det er et bedre arbejde, der trækker afstanden mellem arbejde og hjem ud, er svært at sige. Der er mange faktorer i spil, særligt når det gælder familier, hvor der også kan være mange ting ved børnene, som betyder, at det giver mening at søge længere væk.

Huspriserne falder drastisk uden for byerne

Huspriserne falder uden for byerne

De fleste, der har taget bare et overfladisk kig på boligmarkedet, ved udmærket godt, at det er dyrt at bo i byen. Det koster mange penge at købe ejendomme i de store byer i landet, og det koster utrolig meget mere end det, man kan få, hvis man kigger eksempelvis de 21 km væk fra byen, vi cirka i gennemsnit kører.

Som nævnt ovenfor kan det drastiske fald i boligpriserne uden for byerne være med til at trække i hvert fald nogle mennesker længere væk fra arbejdspladserne. Her er der mere økonomisk råderum i forhold til de boliger, man kan købe og det daglige budget efterfølgende.

Boligsiden.dk har lavet en afstemning blandt deres brugere, og her stemte over halvdelen, at de ville køre op til 50 km på arbejde eller længere.

Det er endnu et vink i den retning, som siger, at vi gerne bevæger os langt mellem arbejde og bolig. Det kan være en afledt effekt af vores stigende behov for at realisere de drømme vi har, både når det kommer til bolig og arbejde. Hvis man vil have både drømmeboligen og drømmejobbet, kan det være, man må acceptere, at de ikke ligger lige ved siden af hinanden.

Spørg ejendomsmægleren til råds

Boligjagt kan være svært, men ejendomsmægleren kan hjælpe dig – det er trods alt deres job i de fleste tilfælde. De kan ofte tænke på noget, man ikke selv har tænkt på, og med mindre man absolut insisterer på at bo midt inde i byen, kan det give rigtig god mening at kigge lidt bredere.

I TV2s artikel kan man ud over at læse noget om, hvor mange der har over 50 km på arbejde også se en sjov lille bid information. De sjællændere, som ikke bor i hovedstadsområdet, kører omkring dobbelt så mange kilometer som dem i hovedstaden, men transporttiden er tæt på den samme.

Det betyder altså, at man ikke nødvendigvis sparer tid ved at bo midt i storbyen, og kan man leve med ikke at bo der, når man har fri, er der altså mange penge at hente.