Forkæl familiens bedste ven med massage

Hunden er menneskets bedste ven. Den bringer glæde og grin hos både børn og voksne. Faktisk har næsten 450.000 danske familier en eller flere hunde, og der findes ifølge Danmarks Statistik ca. 550.000 hunde i Danmark.

Hunde er altså danskernes foretrukne kæledyr, og bliver af mange familier ikke blot anset som værende et kæledyr, men som en reel del af familien.

Det er derfor også helt naturligt, at mange hundeejere gerne vil forkæle deres hund. Nogle benytter sig af fysioterapi, mens andre forkæler deres hund ved hjælp af hundemassage eller det såkaldte waterwalking.

Der findes mange forskellige metoder, som man kan tage i brug, hvis man gerne vil forkæle det firbenede familiemedlem lidt mere end normalt, og det tyder desuden på, at nogle af de mange behandlingsmuligheder kan forlænge hundenes levetid samt lindre nogle af de smerter, som hunde ofte kan gå rundt med.

Hvorfor hundemassage?

Hunde kan, ligesom os mennesker, føle smerte hvis den bliver skadet, overbelastet eller for stresset. Ligeledes kan den mærke gener, når den bliver ældre, idet hunden er opbygget af knogler, muskler, sener, ledbånd – præcis ligesom os. Vi benytter os af kiropraktorer, fysioterapeuter og massører, og det samme har vores hund godt af.

Hunde kan ikke snakke, og dermed heller ikke give udtryk for, hvor og hvornår den har ondt. Det kan dog nogle gange være nemt at se, at hunden har ondt, og i det øjeblik er det vigtigt at reagere. Nogle er faresignalerne kan være, hvis hunden halter, virker træt og ikke bevæger sig så meget, som den normalt ville gøre. Man bør desuden også reagere, hvis hunden ikke har den samme appetit, som den plejer, hvis den er sur eller hvis den helst vil ligge for sig selv. Det er altså ændringer i hundens adfærd, som man skal holde øje med.

Adfærds- og humørændringer hos hunden kan betyde, at den har smerter eller ubehag. En stor del af de typiske smerter kan afhjælpes gennem hundemassage. Man kan desuden forebygge forskellige gener gennem massagen, og man behøver derfor ikke vente til hunden reelt har smerter.

Hundemassage giver hunden velvære

Vores hund kan gå med mange forskellige smerter, og det kan i nogle tilfælde være svært at se, hvornår den er i smerte. Mange af disse dagligdagssymptomer kan afhjælpes ved hundemassage. På den måde får man en gladere hund uden smerter. Hundemassage kan altså hjælpe til at forbedre hundens livskvalitet. Det giver den samme følelse af velvære, som den vi føler, når vi får massage.

Hundemassage kan for eksempel hjælpe ved nedenstående symptomer:

  • Spændte muskler
  • Gigtsmerter
  • Kroniske smerter
  • Halthed

Hundemassage virker desuden forebyggende i forhold til skader, og stimulerer og booster hundens immunforsvar. Derudover har mange hunde tendens til ad udvikle væskeansamlinger og dårlig blodcirkulation. Dette kan hundemassage også hjælpe til.

Det bliver altså mere og mere normalt at forkæle sin hund med forskellige behandlinger. Det kan være hjerteskærende at se familiens kæledyr i smerte, og det kan derfor være en god idé at prøve forskellige behandlinger. Det er forskelligt fra hund til hund, hvad der virker, men hundemassage skaber som regel gode resultater, da øger hundens velvære og lindrer de smerter, som plager både hundens adfærd og humør.