Gå flere skridt dagligt og få en sundere hverdag

mand-gaar-tur

I Danmark bevæger vi os generelt alt for lidt. Undersøgelser viser, at 3 ud af 4 danskere enten er stillesiddende eller kun lidt fysisk aktive i dagligdagen. Særligt personer der sidder på kontor er stillesiddende det meste af dagen og får ikke bevæget sig nok.

Der er dog flere gode grunde til at være mere fysisk aktiv i hverdagen. Fysisk aktivitet er nemlig vigtig for vores sundhed og giver større velvære og øget livskvalitet. Fysisk aktivitet kan det desuden være med til at forebygge type-2 diabetes og hjertekarsygdomme, hvis man bevæger sig regelmæssigt, og kan samtidig være med til at mindske depression og stress.

Fysisk aktivitet er altså godt for både vores fysiske og psykiske helbred. Derfor er det også synd, at vi danskere ikke er mere aktive i dagligdagen. I en travl hverdag kan det dog for mange være svært at finde tid og overskud til at dyrke motion. Men du behøver faktisk ikke finde træningstøjet frem, hvis du ønsker at være mere fysisk aktiv i hverdagen. Et par gode sko og lidt flere skridt i dagligdagen kan nemlig være med til at give dig en sundere hverdag.

Sådan kan du gå flere skridt i hverdagen

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man går 10.000 skridt om dagen. Du behøver dog ikke udelukkende at gå, og en løbetur indimellem kan også være godt i forhold til at være mere fysisk aktiv. De 10.000 skridt er dog en god mulighed for dig, der måske har et stillesiddende job, eller som ikke har tid eller overskud til at dyrke så meget motion for at få mere bevægelse ind i hverdagen.

De fleste danskere går nemlig langt færre end 10.000 skridt om dagen, og det kræver derfor også en vis indsats at nå op på de 10.000 skridt i løbet af en dag, Der er dog flere måder du kan nå op på de 10.000 skridt på. Som det første bør du tage trappen i stedet for at tage elevatoren. Du kan eventuelt også gå op og ned ad trappen et par gange eller gå en tur ned ad gangen nogle gange på arbejdet for at få gået nogle skridt.

Hvis du tager offentlig transport hjem, kan det samtidig være en idé at stå af et par stoppesteder før og gå det sidste stykke hjem. Ellers kan du også vælge at gå en lidt længere omvej hjem, så du får gået lidt mere. Hvis du, når du kommer hjem, ikke har nået dagens mål kan det desuden også være en god idé at gå en længere tur om aftenen. Det kan samtidig give dig lidt frisk luft til hovedet, inden du skal i seng.

mand-gaar-op-ad-trapper

Tæl dine skridt med dine kollegaer, venner eller familie

Hvis du synes, at det er svært at motivere dig selv til at gå de 10.000 skridt om dagen, kan du eventuelt høre en god veninde eller din partner om I skal gå en tur sammen. Det kan nogle gange være hyggeligere at gå sammen med andre frem for at gå alene.

Du kan også vælge at deltage i den landsdækkende Tæl Skridt kampagne, som starter d. 31. august 2020. Tæl Skridt er et tiltag af Dansk Firmaidsrætsforbund for at få de ansatte på arbejdspladserne til at bevæge sig mere, men du kan også deltage sammen med din familie eller dine venner. Kampagnen varer to uger, hvor det gælder om at gå mindst 10.000 skridt om dagen.

Det kan dog være svært at holde øje med, hvor mange skridt man egentlig får gået i løbet af en hel dag. Derfor kan det også være en fordel med en skridttæller fra Omron, så du nemt kan holde styr på, hvor mange skridt du får gået i løbet af dagen. Dermed kan du også holde øje med, om du får gået de 10.000 skridt, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, og som du skal gå, hvis du vælger at deltage i Tæl skridt kampagnen fra august til september.