Gå på punktslankekur og gør op med dine usikkerheder

Punktslankekur

Vi er alle bygget forskelligt, og har derfor også forskellige usikkerheder. Æbleformede kvinder foretrækker måske at tabe sig på maven, mens de pæreformede primært er usikker på bagdelen og benene. Det kan også være, at det er flotte arme, der er målet med slankekuren.

Mange tror ikke, at det er muligt at tabe sig på netop det punkter, hvor man ønsker. Og de æbleformede kvinder oplever måske, at de har tendens til først at tabe sig på benene, hvor det egentligt måske ikke er nødvendigt.

Vores form er et resultat af mange forskellige elementer. Vores gener, vores kost og vores hormoner er de faktorer, der spiller ind. Generne er svære at gøre noget ved, men kosten og hormonerne kan der tages hånd om. Det er nemlig muligt at gå på en såkaldt punktslankekur. Det kræver dog, at man sætter sig ind i hvilke faktorer, der gør sig gældende, når man udelukkende vil tabe sig på eksempelvis maven.

Faktor 1: Kosten

Punktslankekur

Kosten spiller en i enhver slankekur, og vi kommer heller ikke udenom den i denne form for slankekur. Først og fremmest skal man undgå sukker. Et højt og langvarigt indtag er sukker, kan være roden til, at der dannes fedt på ryg og arme. Undgå derfor sukker og ingen fine kornprodukter.

Derudover er alkohol også en af grundene til, at du kan have svært ved at smide de kilo, du ønsker. Det gælder både på mave, bagdel og lår – men også på maven. Hvis du ikke helt kan undvære rødvinen til lørdagsbøffen så sørg blot for at skære ned, så indtager bliver i tilpassede mængder.

Faktor 2: Din livsstil

Vores ve og vel er altafgørende for en slankekur – uanset hvad formålet med slankekuren er. Stress er med til at danne fedt på vores maver, og man vil faktisk opleve, at man automatisk taber sig på maven, hvis man skiller sig af med hverdagens stressende elementer.

Søvn har desuden en stor betydning for både vores krop og for vores livskvalitet. Det er vigtigt, at vi får nok søvn, og det er endnu vigtigere, at vores søvnkvalitet er i top. Hvis vi sover dårligt om natten, eller ikke sover, vil det hurtigt kunne mærkes på vores energiniveau, fordi kroppen på ingen måde er i balance.

Hvis man kæmper med søvnbesvær, findes der heldigvis forskellige muligheder for at forbedre det. Nogle oplever en forskel ved for eksempel at tage fjernsynet ud af soveværelset, så det kun bliver et rum, man skal slappe af og sove i. Der findes desuden også forskellige naturlægemidler mod søvnbesvær som for eksempel Valerina Forte.

Endeligt er motion også et afgørende element i enhver slankekur. Kosten er vigtig, men det hele går lidt hurtigere, hvis man supplerer med motion. Det er svært at få en flad mave blot ved at tage mavebøjninger, og derfor er kosten, søvnen, stressniveauet og aktivitetsniveauet alle vigtige elementer, hvis man vil tabe sig på maven.

Faktor 3: Hormoner

Hormoner

Hormonerne spiller i høj grad ind på fedtdepoternes placering, og er derfor også en afgørende faktor i forbindelse med en punktslankekur. Hvis man som kvinde er overvægtig, har man større risiko for at udvikle det såkaldte polycystisk ovariesyndrom. Det betyder, at kroppen danner for meget af det mandlige kønshormon testosteron.

For meget testosteron i kroppen kan være med til at påvirke fedtfordelingen, så det netop sætter sig på særlige punkter.