Sådan finder du balance i krop og sjæl

Balance i krop og sjæl

Sommeren har så småt nået sin ende, og dagene er allerede blevet kortere. Om sommeren har vi mennesker meget nemmere ved at motivere os selv. Du kender det måske: Det hele er lidt nemmere at overskue, når det er lyst, temperaturerne er varmere og der er liv i bybilledet.

Så snart dagene bliver kortere og vejret bliver koldere, har vi sværere ved at få motioneret, lave god mad og i det hele taget sværere ved at opretholde en god livskvalitet. Vintermånederne smitter af på humøret, immunforsvaret og kroppens balance – i hvert fald hvis vi ikke formår at pleje vores krop og vores sjæl, som vi plejer i sommermånederne.

Men hvordan opretholder man sin livskvalitet, sit gode humør og sit overskud i vintermånederne? Meget af det handler om indstilling, og så handler det selvfølgelig om at finde de metoder, der virker for netop dig.

Spis det der er godt for dig

Spis det der er godt for dig

Først og fremmest er det vigtigt, at man får den rette næring. Efter en lang dag uden for meget energi kan det, for nogle, være lidt af en udfordring at skulle lave et ordentligt måltid mad, og man vælger derfor en nemmere løsning, der måske ikke indeholder så meget næring.

Selvom det kan være svært at overskue, så er det altså ret godt givet ud at få næringsrigt mad hele dagen – både morgen, middag og aften.

Det er især vigtigt, at din krop får kulhydrater, vitaminer, antioxidanter og mineraler. Det kan blandt andet ske gennem frugt og grøntsager. Hvis man har svært ved at få spist den anbefalede mængde grøntsager, kan man altid indtage forskellige kosttilskud. På den måde sikre man sig, at man stadig får de gode ting fra grøntsagerne.

Det er derudover også vigtigt at indtage proteiner. Proteiner bliver også kaldt kroppens byggesten, da det indgår i mange processer i vores krop. Derudover indeholder proteiner de essentielle aminosyrer, som er vigtige at få gennem kosten.

Endeligt er det vigtigt at indtage de gode fedtstoffer. De er gode for vores energi, og de er med til at opretholde et stærkt og solidt immunforsvar. Mange af de næringsstoffer som vores krop har brug for, er fedtopløselige, hvilket betyder, at de har brug for de gode fedtstoffer for at kunne blive optaget i kroppen. Fedtstoffer har desuden betydning for hormonbalancen, nervesystemet og kan faktisk også være med til at få os i bedre humør.

Kroppen er skabt til motion

Kroppen er skabt til motion

Hvis man ikke helt formår at indtage den rette kost, kan man altid redde det med kosttilskud. På den måde får man alligevel de næringsstoffer, vitaminer og mineraler som man har brug for. Lidt anderledes er det dog med motion. Vores krop er skabt til motion, og den har brug for at være aktiveret.

Hvis vi ikke formår at få motioneret på ugebasis, vil vores krop reagere ved at komme i ubalance, være træt og have mangel på energi. Mange oplever, at de får mere energi, når de træner. Selvom det lyder mærkeligt, er der altså noget om snakken. Vores krop er i sit es, når den for lov til at bevæge sig, og som belønning får vi mere energi og god samvittighed. Det gør os i bedre humør, og gør os i stand til meget mere – også i vintermånederne.