Skal du have din hund med på ferie?

Ferietiden er så småt over os, og det er desværre ikke hvert år, at man kan regne med det danske sommervejr. Derfor vælger mange at tage sydpå, da man på den måde er sikker på at få varme, strand og maksimal afslapning.

Næsten en halv million danske familier har hund, og det kan være svært at få den passet, hvis man har planlagt at være væk på ferie i lang tid. Venner og familie har måske ikke muligheden, og det kan være dyrt at få sin hund passet i en dyrepension så længe.

Mange danskere vælger derfor at tage sin hund med på ferie – præcis ligesom de tager den med alle mulige andre steder hen i den almindelige hverdag. For mange er hunden nemlig en fast del af familien, og det er derfor helt naturligt, at den også skal med på ferie.

Forbered dig og din hund

Inden man tager sin hund med på ferie, er der dog nogle ting, som man skal være opmærksom på. Allerede i den første planlægning bør man nemlig kontakte sin dyrlæge. Det kan nemlig være, at rejsedestinationen kræver vaccinationer eller andre bestemmelser, som du skal være opmærksom på.

Dyrlægen kan også forberede dig på, hvordan du skal håndtere din hund på en lang køretur eller før en flyvetur. Et besøg hos dyrlægen er en nødvendighed inden ferien, hvis du vil sikre dig, at både du og din hund får en vellykket og afslappende ferie.

Kontakt din dyrlæge hvis:

  • Du planlægger at medbringe din hund på din rejse
  • Du skal have hunden vaccineret
  • Din hund skal have chip
  • Din hund skal have lavet en sundhedsattest
  • Du mangler rådgivning om ormekure, flåter og lopper

Som udgangspunkt skal du altid kontakte din dyrlæge, så du er sikker på, at din hund får de rette vilkår på rejsen, og samtidig vil dyrlægen også kunne hjælpe dig med at få de rette dokumenter med på rejsen, så dig og din hund opstiller de krav, der bliver stillet.

Rejser inden for EU kræver et pas til hunden

Hundepas

Hvis du rejser inden for EU, skal din hund have udstedt et hundepas. Det kan du få hos din dyrlæge. Det er vigtigt, at dit hundepas er ID-mærket med en elektronisk chip og at nummeret er tydeligt i passet. Derudover skal du hund være vaccineret mod rabies, hvilket også skal fremgå af passet. En vaccination mod rabies skal foretages minimum 21 dage, før du rejser på ferie – planlægningen skal altså startes i god tid.

Det er vigtigt, at du inden afrejse finder ud af, hvilke regler der er gældende i det land, der er feriedestinationen. Nogle lande forlanger, at din hund har modtaget en ormekur, mens andre kan have konkrete krav vedrørende sundhedsattester.

Sæt dig ind i de love og regler, der er aktuelle de enkelte steder, inden I skal afsted. Så undgår du ubehagelige overraskelser på ferien.

Skal din hund med i bilen?

Mange danskere tager bilen ned gennem de tyske motorveje, og har feriedestinationer som for eksempel Italien eller Kroatien. Når du skal have din hund med på en lang bilrejse, er det desuden vigtigt, at du er opmærksom på hunden på turen.

Der er mange fordele ved at tage bilen fremfor at flyve, når man har hunden med på ferie – men der er i den grad også mange ting, som man skal være særligt opmærksom på.

En køretur er en nem transportmulighed, hvor du er sammen med din hund hele tiden. Det giver dig mulighed for at overvåge den og sørge for den har det godt. Hvis du tager din hund med i bilen, styrer I desuden selv pauserne, og derfor kan hunden luftes og få væske, når du vurderer, at behovet opstår.

Hvis du har din hund med i bilen, skal du dog være opmærksom på temperaturen. Hvis der opstår kø eller hvis klimaanlægget står af, kan det ofte bliver for varmt til hunden. Det kan resultere i hedeslag – og det kan, især for store hunde, være livsfarligt. Sørg derfor altid for at holde øje med hunden og tilbyd den vand og skygge – og forlad den aldrig alene i bilen.