Er Hadsten det perfekte alternativ til at bo i Aarhus for de prisbevidste?

Aarhus og Hadstem

Aarhus og København er notorisk dyre steder at bo. Det er Danmarks to største byer, og der er så godt som alt, hvad hjertet kan begære, men der følger også en pris med, hvis man har tænkt sig at bosætte sig i en af de to byer.

Det er naturligt nok, at man gerne vil have nem adgang til alle de oplevelser, man kan finde i de store byer, men det er ikke altid til at finde noget, man kan betale.

Derfor søger flere efter en bolig uden for de store byer, fordi man kan få meget for pengene.

Den tendens betyder dog også, at priserne så småt bliver højere og højere uden for de to store byer, fordi efterspørgslen stiger. Husejerne og grundejerne kan tillade sig at tage højere og højere priser, selvom huset eller grunden ikke ligger et stenkast fra rådhuset i enten Aarhus eller København.

Prisen bliver gerne halveret

Hvor meget man helt konkret sparer på at kigge på Hadsten i stedet for Aarhus afhænger selvfølgelig af de konkrete boliger, man sammenligner.

En god tommelfingerregel er dog, at kvadratmeterprisen er cirka dobbelt så høj i København og Aarhus, som den er i resten af landet. Det kan altså være grundlaget for en hverdag, hvor man enten betaler væsentligt mindre om måneden for sit hus, eller at man hurtigere kan blive fri for sin gæld.

Afhængigt af beliggenheden og den type og størrelse hus, man gerne vil have, kan prisen dog let være tredoblet i Aarhus sammenlignet med en by som Hadsten.

Den gode forbindelse er vigtig

Tog mellem Aarhus og Hadsten

Man kan altså risikere at skulle langt ud for at finde en bolig, man kan betale, og derfor er det vigtigt med en god forbindelse til den store by, man gerne vil bo i.

Har man en forkærlighed for Smilets By, kan det være en god ide at kigge mod Hadsten, som ligger mellem Aarhus og Randers. Man skal ikke lade sig skræmme af afstanden til Aarhus, for der er gode forbindelser mellem Hadsten og Aarhus.

Der er motorvej inden for kort afstand, og hvad der måske er mere vigtigt, så kører toget til Aarhus fra Hadsten. Faktisk kan man fra Hadsten Station nå til Banegården i Aarhus på 18 minutter – noget der kan være svært at slå fra flere steder i byens forstæder som Skejby og Viby.

Turen fra Hadsten til Aarhus kan altså klares rimelig hurtigt.

Hadsten har det meste i forvejen

Det er måske ikke altid, man har lyst til at kaste sig ud i de store byers tilbud, og derfor skal man selvfølgelig kunne have det godt, hvor man bor. Der skal for de fleste menneskers vedkommende findes et minimum af forskellige tilbud, hvor man bor.

De fleste kan eksempelvis godt lide, at der er indkøbsmuligheder i nærheden, når man lige mangler en liter mælk.

Heldigvis har Hadsten også en masse butikker og virksomheder, der kan klare langt de fleste af ens behov. Der er flere butikker med dagligvarer i byen, der er håndværkere, der er frisører, og du kan sågar let finde en advokat i Hadsten.

Vil man hellere have en weekend på sofaen, kan man altså let smutte ned i det nærmeste supermarked og fylde køkkenskabene eller hvad man ellers står og mangler, uden at skulle ud på en hel dagsrejse – det meste ligger få minutter væk.