Kom de tørre hænder til livs

Selvom vejret er ved at skifte, og vi kan mærke at det langsomt bliver varmere, er det stadig koldt at være udenfor. Og særligt, hvis du ikke pakker dig ind i hue og handsker.

Den kolde luft kombineret med en masse håndsprit og håndvask, kan medføre et par tørre og ru hænder som kan sprække når som helst. Du bør derfor huske at pleje dine hænder og bruge handsker, selvom du vasker eller spritter dem af hyppigt.

Nedenfor får du her 4 tips til, hvordan du bedst passer på dine hænder, så de undgår at blive tørre og ru.

Anvend en mild håndsæbe

Vores hænder bliver udsat for meget, når vi vasker dem tit. Derfor er det også en god idé, hvis du husker at bruge en mild håndsæbe til at vaske hænder med. En skrap sæbe vil blot udtørre dine hænder endnu mere, og derfor kan en mild, gerne uparfumeret, sæbe være en god måde til at mindske dine tørre hænder.

Det er samtidig vigtigt at du ikke vasker hænder i varmt vand. Varmt vand udtørrer nemlig dine hænder, og derfor skal du benytte enten koldt eller lunkent vand til formålet. Både koldt og lunkent vand er desuden bedst til at fjerne sæben hele fra hænderne.

Tør hænderne korrekt

Når du har vasket dine hænder grundigt, skal de selvfølgelig også tørres grundigt. Men bruger du et almindeligt håndklæde som de fleste af os, kan dette faktisk være hårdt mod hænderne. Du bør derfor være forsigtig, når du tørrer dine hænder. Det bedste du kan gøre er faktisk at duppe dem tørre, frem for at gnide dem tørre i håndklædet. Husk også at tørre dem helt, inden du fortsætter med dine daglige gøremål.

Brug creme ofte

Ligesom resten af vores krop og vores ansigt, så kræver hænderne også pleje. Især hvis du vil undgå at have tørre og rynkede hænder, der mest af alt ligner din mormors. Brug gerne en håndcreme med solfaktor, da vores hænder hele tiden bliver udsat for UV stråler og dermed hurtigere kan tage skade af disse. Du kan smøre hænderne ind i creme flere gange om dagen, hvis du vælger en der ikke fedter hænderne til. Gør det evt. til en vane at bruge den efter hver håndvask.

Om aftenen bør du dog bruge en creme med et højere fedtindhold, så du kan give dem intent pleje natten over. Når du sover, bruger du ikke hænderne, og derfor kan du sagtens påføre en fed creme. Hvis du ikke bryder dig om følelsen af fedtede hænder, kan du altid anvende et par bomuldshandsker. På apoteket online kan du både få bløde bomuldshandsker og gode håndcremer til dine hænder. Deres store udvalg har både cremer med og uden parfume, samt cremer der kan bruges både om dagen og om aftenen.

Skrub dine hænder bløde

Har du meget tørre hænder, kan du også prøve at bruge en skrub, så dine cremer kan trænge bedre ind i huden. En skrub kan du bruge til at fjerne døde hudceller, så hænderne er gjort klar til intens pleje ved hjælp af creme eller håndmaske. Du kan blande en smule olivenolie og sukker i en skål og gnide hænderne ind i din blanding. Herefter skyller du blandingen af og påfører en god fugtgivende creme.